Release van de Week: Red Hot Chili Peppers - Unlimited Love

Vandaag verschenen - 1 april 2022

Muzieknieuws 01-04-2022 11:03

De Red Hot Chili Peppers zijn terug van weggeweest. In oude formatie met gitarist John Frusciante lanceert de band vandaag hun twaalfde studioalbum Unlimited Love. De nieuwe plaat is geproduceerd door Rick Rubin, waar de band al sinds 2011 mee samenwerkt. In de komende editie van Musicmaker lees je een interview met Flea over de samenwerking met Frusciante en Rubin.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De Red Hot Chili Peppers zijn terug! Het album Unlimited Love is misschien in zijn geheel iets rustiger dan voorgaande albums, maar de sound is weer precies waar je op hoopt. Wonderkind John Frusciante stapt zo af en toe uit de band, hij werd vervangen door Josh Klinghoffer, maar hij voegde zich voor dit album weer bij de band.

Voor Musicmaker 488, die volgende week, op 7 april, verschijnt, spraken we met bassist Flea over de hernieuwde samenwerkingen met Rubin - bij het vorige album stond Danger Mouse aan het roer - en Frusciante. Ben je geen abonnee? Geen nood. Dit nummer kan je vanaf 7 april via deze link bestellen. 

En goed nieuws voor de fans: de Peppers zullen op 10 juni in het Goffertpark in Nijmegen optreden, en staan 3 juli op Rock Werchter.

Hier zie je de eerste single Black Summer; gevolgd door de Spotify-playlist met het hele album:

zoeken
zoeken