Release van de Week: Selah Sue - Persona

Vandaag verschenen - 25 maart 2022

Muzieknieuws 25-03-2022 12:03

Selah Sue is al jaren een zeer succesvolle Vlaamse zangeres, die het ook ver buiten de landsgrenzen goed doet. Wij keken reikhalzend uit naar haar nieuwe album en ze stelt niet teleur. Sterker nog: haar album Persona is onze Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

In Musicmaker 488, die over twee weken verschijnt, schrijven we over Selah Sue's nieuwe album Perspona, dat vandaag op het Virgin-label is verschenen. 'Persoonlijk en uitmuntend', is de kop:

Selah Sue ging in therapie, kreeg antidepressiva en ze schreef veel van haar af voor dit nieuwe album. Ze nam het op met producer Matt Parad en ze kreeg - op afstand - hulp van onder meer basgigant Mono Neon, Anderson Paak-arrangeur Kadhja Bonnet en hoornistenduo 305 Horns (Lizzo, Pharrell, Kanye West). De prachtige stem van Selah Sue staat centraal, draagt het album en we horen haar zingend, rappend, ingetogen en voluit. De productie is uitmuntend, de songs goed en de arrangementen en sounds zijn helemaal nu en gewoon ontzettend goed uitgedacht en gemaakt. Dit album kan het opnemen tegen iedere grote internationale productie van een album van een zangeres anno 2022. Ze is groot in bijna heel Europa, in de VS had ze bescheiden succes en ze kan alleen maar groter worden.
Chris Dekker


De single Pills is al even uit:



En hier beluister je het hele album:


 

zoeken
zoeken