Release van de Week: Intergalactic Lovers - Liquid Love

Mellow en dansbaar

Muzieknieuws 18-02-2022 14:53

Liquid Love is het vierde studioalbum van de Vlaamse indie-band Intergalactic Lovers. Een plaat die dromerig en verkwikkend tegelijk klinkt.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De Gentse band, bestaande uit zangeres Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, bassist Raf De Mey en drummer Brendan Corbey zag in 2009 het levenslicht. De eerste twee singles Fade Away en Delay vielen zeer in de smaak bij Studio Brussel. In hun land van herkomst zijn ze inmiddels een vaste waarde in het indie- en rockcircuit, al hebben ze boven de noordgrens tot dusver nog geen hele dikke deuken in pakjes boter kunnen slaan wat betreft bekendheid.

Wellicht dat hun inmiddels vierde studioalbum Liquid Love daar verandering in weet te brengen? De vocalen van Lara Chedraoui zijn nog steeds hemels. Toch is de productie wat minder uitgesproken dan bij bijvoorbeeld bovengenoemde singles. Nu zijn het vooral synths en elektronica die het beeld bepalen, waar voorheen de indierock-saus de smaak bepaalde. Liquid Love is mellow, maar toch dansbaar. Een plaat die lekker wegdraait tijdens je huisfeestje op zaterdagavond, maar er ook prima in gaat op je brakke zondag.

zoeken
zoeken