Nederlandse hitproducer in de K-pop: Rajan Muse

Video's bij het interview in Musicmaker

Muzieknieuws 10-02-2022 11:58

De Zuid-Koreaanse K-pop is inmiddels ook doorgedrongen tot onze westerse popcultuur. Ook voor niet-Zuid-Koreaanse producers biedt K-pop aanzienlijke kansen. We spraken met Rotterdammer Rajan Muse, die met Breakthrough van meidengroep Twice meer van 100.000.000 (acht nullen!) streams bereikte.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 487, maart-april 2022. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten. 

K-pop is een vrij duidelijk herkenbare stijl, al leunt het genre op allerlei componenten uit andere muziekstijlen. Meest in het oog springend zijn de zeer strakke, mechanische ritmes, schaamteloos kunstmatige synthsounds en verregaand geproceste vocals, die vaak ook nog eens tot in het absurde geharmoniseerd worden, al dan niet kunstmatig. Daarnaast bevat K-pop ook elementen van r&b en funk, en worden akkoorden met jazzachtige toevoegingen niet geschuwd. Binnen de songs hoor je veel variatie in licks en thema’s.

Rajan Muse kreeg – afgezien van het duizelingwekkende aantal streams met Breakthrough – als producer, songwriter en mix/mastering-engineer al vijftien keer platina uitgereikt. Ook behaalde hij nummer 1-noteringen in Billboard’s Top 100 in Japan en de VS. Hij produceerde onder meer voor Verivery, Kang Daniel, Astro, NCT 127, KAI (Exo), Kis-My-Ft2, King & Prince, Blasterjaxx.

De videoclip van Twice. 

Mini-documentaire.

 

zoeken
zoeken