Frank Dukes - interview met de hitproducer

Video's en playlist bij het artikel in Musicmaker 487, maart-april 2022

Muzieknieuws 10-02-2022 11:40

La Fama van Rosalía ft. The Weeknd is zijn jongste wapenfeit. Camila Cabello’s Havana was de track die sluimerend een enorme hit werd. Adam King Feeney alias Frank Dukes verwierf bekendheid met zijn zelf geproduceerde samples en grossiert nu in hits als songschrijver en producer. In Musicmaker 487 lees je een uitgebreid interview, hier op Musicmaker.nl een Spotify playlist met zijn belangrijkste producties en een aantal video's met interessante tutorials.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 487, maart-april 2022. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.  

Nadat Frank Dukes zijn sporen had verdiend in het hiphopgenre, werd hij een van ’s werelds toonaangevendste popsongwriters en producers. Hij is producer van een reeks grote internationale hits van Drake, Eminem, Taylor Swift, Lorde, Kanye West, Camila Cabello, Post Malone, The Weeknd, the Jonas Brothers en vele anderen. 

Check de playlist die we maakten met zijn belangrijkste releases:

Sinds 2014 heeft Frank Dukes maar liefst 11 ASCAP Awards, 16 BMI Awards, 3 Grammy Awards en 29 Grammy Award-nominaties op zijn naam staan. Hij staat bekend om zijn liefde voor analoge gear, voor zijn nieuwe manier van produceren, en voor de aparte sounds uit zijn Kingsway Music Library, een samplebibliotheek die de weg baande voor Splice. 

 

 

 

 

https://www.redbull.com/ca-en/frank-dukes-success-records 

 

 

zoeken
zoeken