10 knelpunten die een succesvolle carrière in de weg staan

Bindu de Knock presenteert haar boek The Allround Musician

Muzieknieuws 11-12-2021 13:12

Muzikanten en een zakelijke instelling; sinds het begin der dagen bepaald geen gouden combinatie. Bindu de Knock weet er als advocate voor muzikanten en producers alles van. De voltallige Musicmaker-redactie ging met haar aan tafel om te weten te komen hoe wij muzikanten het zouden moeten aanpakken. Resultaat: een uitgebreid artikel in de kersteditie 2021 van Musicmaker naar aanleiding van het uitkomen van haar boek The Allround Musician.

Bindu de Knock zet in het gesprek tien knelpunten op een rij die ze in haar dagelijkse praktijk van de afgelopen jaren tegengekomen is. Knelpunten die iedere muzikant die wil (gaan) leven van zijn muziek zou moeten leren voorkomen. 

Lees het artikel in Musicmaker 486, jan-feb 2022, die verschenen is op 9 december 2021. Bestel deze editie in onze webshop muziekmagazines.nl.  


Als je nu een jaarabonnement op Musicmaker neemt kan je Bindu's boek The Allround Musician als welkomstcadeau toegestuurd krijgen. Klik hier en kies voor jaarabonnement met welkomstcadeau en vink je keue voor The Allround Musician aan.   

Het op orde hebben van je bedrijfsmatige en juridische zaken is volgens Bindu De Knock een absolute voorwaarde voor een succesvolle carrière in de muziekindustrie. Zij is muzikant én advocaat en kreeg bekendheid met haar boek Noot Voor Noot - Inleiding Muziekrecht. Met haar nieuwe boek, voluit getiteld The Allround Musician - How To Create A Sustainable Career In The Music Business, trekt ze het breder dan alleen het juridische en kijkt ze ook naar de zakelijke en bedrijfsmatige aspecten die van belang zijn om een succesvolle muziekcarrière op te bouwen.

In haar advocaatpraktijk is ze de laatste jaren tal van zaken tegengekomen die erom schreeuwden muzikanten beter te informeren over alles wat met muziek maken te maken heeft behalve het muziek maken zelf. Wanneer kloppen muzikanten bij jou aan? ‘Nou, meestal als het te laat is…’ Onze redactie ging met Bindu de Knock aan tafel om van haar te weten te komen hoe je kunt voorkomen dat het ‘te laat’ wordt. Hoe kun je problemen voor zijn? Ze zet voor ons tien knelpunten op een rij die ze in haar dagelijkse praktijk van de afgelopen jaren tegengekomen is. Knelpunten die iedere muzikant die wil (gaan) leven van zijn muziek zou moeten leren voorkomen.

The Allround Musician
Bindu de Knock is als advocaat gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht. Naast haar advocatenpraktijk Crosslink Legal geeft Bindu ook les aan de HKU, SAE, Abbey Road Institute en Artez. Ze wordt regelmatig gevraagd te spreken op conferenties en tijdens seminars voor muzikanten en professionals uit de muziekindustrie.

Haar nieuwe Engelstalige boek The Allround Musician is een must have-gids voor muziekprofessionals. ‘Labels, managers, uitgevers en boekingsagenten weten hoe ze geld kunnen verdienen in de muziekbusiness - weet jij dat?’

Hoofdstuktitels van The Allround Musician
Key Players in the Music Industry
Music Rights
Exploitation of Music Rights Contracts
Music As Business.

‘De muzikant van vandaag heeft vaardigheden nodig die verder gaan dan liedjes schrijven, optreden, produceren of engineeren. Je moet je industrie kennen en zakelijke en juridische kennis vergaren om het concurrentievoordeel van andere belangrijke spelers te evenaren. De muzikant van vandaag moet een allrounder zijn’, aldus Bindu de Knock.

BESTEL HET BOEK - OF KRIJG HET CADEAU
Het boek is te verkrijgen bij de betere boekhandel, of direct bij Bindu de Knock. Ook kan je het boek cadeau krijgen als je een 2-jaarabonnement op Musicmaker neemt: 12 edities voor 67,50.  

zoeken
zoeken