Komodo in Aquarium Sessions - videoserie met drie live tracks en een interview

‘Nu de Aquarium Sessions, dan de rest van de wereld!’

Muzieknieuws 10-12-2021 07:12

Komodo maakt - naar eigen zeggen − ‘vintage exotic rock ‘n’ roll’, stevig geworteld in de jaren zestig en zeventig, maar extra op smaak gebracht met stijlelementen en instrumenten uit verre windstreken. De heren scoorden al twee radiohits − ze zijn veelvuldig op Radio2 en Radio Veronica te horen − en wij vinden dat ze een Aquarium Sessions serie verdienen. En natuurlijk hebben we het even over dé dwarsfluit.

Komodo is het geesteskind van Tommy Ebben en Gino Bombrini (ex-Skip&Die). De laatste vervult tegenwoordig een rol achter de schermen als mede-songwriter en producer, en de liveband bestaat uit zanger-gitarist Tommy, Jody van Ooijen op drums, multi-instrumentalist Menno Roymans, bassist Joris Ram en Massimo ‘broer van’ Bombrini als percussionist.

In Musicmaker 486, jan-feb 2022 vind je een interview met Komodo. Die editie kun je bestellen op muziekmagazines.nl

Er zijn inmiddels een aantal singles van het aankomende tweede album uit; twee ervan hoor ik veel voorbij komen. Kunnen we al snel een album verwachten?
‘We hebben inderdaad niets te klagen als het om de singles gaat. We zijn bezig ons tweede album af te maken. Misschien komt er eerst nog een single, maar het hele album komt in februari of maart. Nu dus de Aquarium Sessions en dan de rest van de wereld!’

Menno, jij speelt eigenlijk geen dwarsfluit. Klopt dat?
Menno: ‘Dat klopt! Het is fake it ‘till you make it. Tommy had een nummer geschreven en hij had daar een dwarsfluit in gesampled. Hij vroeg of ik het loopje wilde spelen, maar daar had ik eigenlijk geen zin in. Ik had al bouzouki geleerd en conga’s aangeschaft, en om nu een dwarsfluit te fixen en lessen te nemen leek me iets te veel van het goede. Easy Prey werd echter een hitje. We probeerden het loopje op gitaar, en dat was het gewoon net niet. Ondertussen begonnen de radio-dj’s steeds over de fluit. Ze maakten er een soort hype van, dus ik moest toch voor de bijl. Ik heb een dwarsfluit geregeld en wat lesjes genomen. Eerst speelden we het een hele toon lager, want de originele toonsoort G#m was lastig op fluit. F#m was eigenlijk net iets te laag voor Tommy’s stem, dus het is nu in Gm.’

Het resultaat hoor je in de Aquarium Sessions met Komodo!


 

 

thebandkomodo.com
facebook.com/thebandkomodo
instagram: thebandkomodo

Aquarium Sessions
Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is er een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. Daar organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten. We hebben al tal van geweldige bands en artiesten in ons aquarium op bezoek gehad, zoals Jett Rebel, Will and the People, Wies, Lakshmi en Eagle-Eye Cherry.
Check ze op het Youtube-kanaal en klik 'abonneren' aan dan krijg je voortaan alle updates: youtube.com/c/aquariumsessions 

Komodo, Aquarium Sessions, November 2021 
Interview: Chris Dekker
Camera & Editing: Paul Scheepmaker
Sound-engineer: Michel Vermeulen (Studio peggy51)


Tommy Ebben, lead vocal en gitaar
Menno Roymans, diverse instrumenten
Jody van Ooijen, drums
Joris Ram, bas
Massimo Bombrini, percussie

Aquarium Sessions is een project van Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant, De Bassist en Interface; media for musicians. Powered by Audient, Auralex, Blue, Bose en Tama.

 zoeken
zoeken