Release van de week: Paul Gilbert - 'TWAS

Vandaag verschenen - 26 november 2021

Muzieknieuws 26-11-2021 11:17

Wie zegt dat kerstmuziek en de kunsten van een gitaarvirtuoos niet samengaan? Paul Gilbert bewijst dat dat prima kan. Hij liet zich inspireren door de manier waarop artiesten als Nat King Cole, Ella Fitzgerald en The Ventures bekende kerstliedjes uitvoerden. Maar zoals het hem betaamt helemaal op zijn eigen manier, zoals te horen is op zijn kersverse kerstplaat 'TWAS.

foto: Jason Quigley

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Op de tracklist van ‘TWAS zien we vele kerst-evergreens, zoals Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!, We Wish You A Merry Christmas, Winter Wonderland en Hark! The Herald Angels Sing.

Bekijk het laatste nummer in onderstaande video, waarin je naast Paul Gilbert ook Jimi Bott (drums), Timmer Blakely (bas), Dan Balmer (gitaar) en Clay Giberson (keyboard) in actie ziet. Deze jazz- en bluesmuzikanten uit Pauls thuistad Portland, Oregon stonden hem op het hele album terzijde. 

Paul schreef ook nog een paar nieuwe nummers voor het album, te weten Every Christmas Has Love en Three Strings For Christmas (op de Japanse uitgave staat nog een derde eigen nummer, Down The Chimney Blues, als bonustrack).      

Gilbert: “Ik heb ook een paar eigen kerstliedjes geschreven. Zoals ik de laatste tijd doe, begin ik met een tekst en een melodie. Daarna laat ik mijn gitaar het overnemen, want die zingt beter dan ik." In de video van Every Christmas Has Love zie je de tekst onderin beeld, dus er kan meegezongen worden!

Kerst is voor Gilbert vooral een soulvolle aangelegenheid, met een warm, maar ook verrassend fel leadgitaargeluid voor de welbekende melodieën.

Ook warm zijn de Pauls beste wensen voor de wereld: “Ik hoop dat deze muziek ook een glimlach op jouw gezicht kan toveren. Vrolijk kerstfeest voor iedereen!"

 

'TWAS is verschenen bij Mascot op cd en streamingplatforms. Op 10 december volgt de vinylversie.  

zoeken
zoeken