Release v/d Week: Amy Root

AvA

Muzieknieuws 29-10-2021 12:11

Het opkomende elektronische duo Amy Root verovert in rap tempo de harten van liefhebbers van alternatieve elektronische muziek. Een handjevol nummers hebben ze nog maar op hun naam staan, maar werde reeds geprogrammeerd voor Lowlands 2021. Met hun tweede EP AvA duiken ze nog verder de diepte in.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Achter de mysterieuze naam Amy Root schuilen twee Nederlandse muzikanten, Lukas Amer en Sjoerd Huissoon, met een gedeelde passie voor geestverruimende elektronica en diepe sonische onderdompeling. Denk aan de muziek van Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX. 

Het duo heeft een klassieke achtergrond; ze ontmoetten elkaar tijdens hun studio aan het Conservatorium van Rotterdam in 2017. Na een aantal jaar aan verschillende projecten te hebben gewerkt, besloten ze hun visies samen te laten vloeien. Dat resulteerde eerder al in een handvol singles en de debuut-EP Lynn. 

 

Voor de productie van hun tweede EP toog het duo naar Texel, om zich daar in alle rust en met vollige focus te kunnen storten op de nieuwe muziek. De vijf tracks zijn onder meer geinspireerd door vijf schilderijen van de Britse kunstschilder William Turner, die bekend is om de gekwelde zeetafeleren en semi-abstracte vergezichten.   

 

 

zoeken
zoeken