'Making of' video's van het Leendert Haaksma's 12 Combustions album

Morgen, 15 oktober, release van 12 Combustions - album Leendert Haaksma met Michel van Schie en Martijn Vink

Muzieknieuws 14-10-2021 16:10

Het is zijn eerste album onder eigen naam. Leendert Haaksma presenteert 15 oktober ‘12 Combustions’, een intens instrumentaal album met alleen eigen werk. Met Musicmaker maakten we tijdens de opnames een videoserie. Bekijk de video's vandaag al hier! Op 20 november kun je de albumreleaseshow tijdens Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam bijwonen.


Afgelopen maart ging Leendert Haaksma, natuurlijk bekend als gitarist van Anouk, The Scene, The Voice of Holland, en vele andere projecten, de studio in voor zijn eerste soloalbum, dat hij maakte met bassist Michel van Schie en drummer Martijn Vink. Het is een geweldig album geworden met referenties aan allerlei stijlen, van jazz, via fusion naar rock.

Het album komt vrijdag 15 oktober uit op de streaming platforms. 

INTERVIEW IN MUSICMAKER
In Musicmaker 485, november 2021, die vandaag, 14 oktober, uitkomt kun je een interview met hem lezen over de totstandkoming van het album. Leendert typeert zichzelf in het gesprek: “Ik ben geen shredder, ik zie mezelf als een popgitarist met jazz- en fusioninvloeden. Maar het blijft pop of rock.”

Musicmaker ligt vanaf 15 oktober in de winkel en kun je nu al bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl.  

VIDEO WEDNESDAY LIVE IN DE STUDIO
Aan Musicmaker de eer om vandaag al de video te presenteren met het nummer Wednesday, live in de studio gespeeld, en een lekker lange video waarin Leendert alles vertelt over de gitaren, amps en pedalen die hij bij bij de opnames heeft gebruikt.


GEARTALK VIDEO'S

In de tweede video, ‘Leendert Haaksma Geartalk’, spreken we uitgebreid met Leendert over de spullen die hij bij de opnames heeft gebruikt en hoe hij de opnames van zijn gitaarspel heeft aangepakt. “Ik heb niet eens alle gitaren uitgepakt want ik had last van keuzestress. Ik speel superveel op de Tele van Erik van de Haar, ik heb op m’n Strat gespeeld, veel op deze Les Paul, da’s een beetje een nieuwe voor mij. De Fano is ook een te gekke gitaar, tussen een Les Paul en Strat in, met een lekkere twang.” Dat en nog veel meer toelichting op de gear van Leendert ("Alle tops heb ik hier in de studioruimte staan, dan is er een speciale ruimte waar alle speakerkasten staan, en dan is er nog een aparte ruimte waar alle combo’s staan") vind je in deze video: Ook spraken we met Michel van Schie en Martijn Vink in samenwerking met onze zusterbladen De Bassist en Slagwerkkrant.


ALBUMRELEASESHOW OP 20 NOVEMBER 

Tijdens gitaarfestival Amsterdam Guitar Heaven speelt Leendert Haaksma voor het eerst nummers van het album live, dan met drummer Arthur Lijten en bassist Manuel Hugas.  

Zaterdag 20 november, 20.30u, albumreleaseshow 12 Combustions tijdens Amsterdam Guitar Heaven, Tour door de Tijd, Q-Factory Amsterdam.
Tickets € 10,-
Meer informatie over Amsterdam Guitar Heaven hier

‘12 Combustions’ release (alleen digitaal, op je favoriete streamingplatform) is op 15 oktober. 
leenderthaaksma.com

In Gitarist 368, november 2021, die vandaag, 14 oktober, uitkomt kun je een uitgebreid interview met hem lezen over de totstandkoming van het album. 

Gitarist ligt vanaf 15 oktober in de winkel en kun je nu al bestellen
in onze webshop Muziekmagazines.nl.  

 

zoeken
zoeken