Release van de week: La Belle Époque - Volume 1

Vandaag verschenen: 10 september 2021

Muzieknieuws 10-09-2021 07:57

Stel je voor: je hebt een hele stapel ideeën voor liedjes op het schap liggen die je graag eens wilt uitwerken. Je hebt zelf niet echt een stem voor leadzang, maar wel een groot netwerk van uitstekende zangers en muzikanten uit de indiepop-scene. Dan zóu je voor elk nummer een andere vocalist kunnen vragen en er één groot samenwerkingsproject van maken. Dat is precies wat Danny van Tiggele deed met La Belle Époque. Met onder anderen Blaudzun, Judy Blank, Kim Janssen, Anne Soldaat, Pablo van de Poel en Ruben Hein.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

‘La Belle Époque’ staat voor de periode tussen eind negentiende eeuw en de Eerste Wereldoorlog. Een tijd waarin groot optimisme steeds meer werd overschaduwd door somberheid en die uiteindelijk uitmondde in de Eerste Wereldoorlog. Het was een periode van grote bloei van de Frans/Europese cultuur; de geboorte van art nouveau, het Moulin Rouge cabaret, de bouw van de Eiffeltoren, de uitvinding van de haute couture en de opkomst van de Parijse casino’s en operahuizen. Er ontstond een florerende scene van kunstenaars, dichters, muzikanten en andere soorten culturele figuren die samen werkten en creëerden. Maar… ze dansten ook op de rand van een vulkaan. Fast forward 2021 en we zien in de huidige toestand van de wereld die van La Belle Époque weerspiegeld. We voelen dat onze samenleving verandert, gemeenschappen die niet verenigd maar gepolariseerd zijn en een pandemie die de samenleving heeft gestopt zoals nog nooit eerder is gebeurd.


Aldus de toelichting op dit bijzondere project van Mister and Mississippi-man Danny van Tiggele en zijn partner in crime Tom Broshuis. In veertien songs komen twaalf van hun favoriete artiesten voorbij: Blaudzun, Judy Blank, Kim Janssen, Anne Soldaat, Pablo van de Poel, Ruben Hein, Emil Landman, Paul Bond, Yorick van Norden, Natousch Gerritsen en Marrit van Brummelen & Frank.


Elders op Musicmaker.nl vind je de video's waarin Blaudzun, Judy Blank, Kim Janssen, Anne Soldaat akoestische versies van hun nummers spelen in de serie Gibson Sessions. Daar vind je ook fragmenten uit de interviews die we met Musicmaker maakten met Danny en Tom. 

Hier laten we de live-video zien van een van de tracks op het album, met Pablo van de Poel, die hier een waanzinnige solo speelt. Luister hier naar het hele album.

Het album kun je hier bestellen.

zoeken
zoeken