Release van de Week: The Damned Few

Black Blooded Woman EP

Muzieknieuws 26-08-2021 10:48

Wordt er tegenwoordig nog smerig lekker gerockt in Nederland? Jazeker, en hoe! The Damned Few slaat je met hun tweede EP - Black Blooded Woman - als bewijs in het gezicht.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Door Stan Kanning

The Damned Few is de formatie rondom de talentvolle zangeres Dion Legebeke. In Twente en andere oostelijke windstreken heeft zij al behoorlijk wat faam vergaard met haar imposante stem. Die is van het kaliber dijkdoorbraak, maar heeft ook veel karakter en past perfect bij de spierballen-rock (& roll) geschoeid op Amerikaanse leest die de band behoorlijk de baas is.

Openingsnummer Baby Boo trapt de deur op juiste wijze open en is een etalage voor Legebeke’s vocale capriolen. De titeltrack is het prijsnummer; een killer-riff van gitarist Michiel Jansen met een fijne scheut blues en een toefje psychedelica. Bassist Jaap Schrijver en drummer Piero Sestu beuken erop los alsof het een lieve lust is. Black Blooded Woman is de tweede EP van de band en is een mooie stap voorwaarts ten opzichte van de voorganger, ook op productioneel vlak.Een one-take opname van een oudere track in hun oefenruimte

Rockliefhebbers, opgelet: ga ze live zien! Ze zijn gesecteerd voor Popronde 2021!

 

zoeken
zoeken