Sloper - het onwaarschijnlijke kwartet met Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens

Twee drummers, twee gitaristen

Muzieknieuws 12-08-2021 12:57

Sloper heeft niet minder dan twee topdrummers als stralend middelpunt: Cesar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger. Maar zij zijn natuurlijk nergens zonder de inbreng van de twee snarenplukkers die het kwartet en de bandsound completeren: Belgische gitarist Fabio Canini en Engelse zanger-gitarist (soms bassist) Peter Shoulder. Debuutalbum Pulverise is een indrukwekkend statement van een hechte nieuwe rockband. Release: vrijdag 20 augustus. Hier vind je voorproefjes en video's, waaronder het Rockpalast concert.

foto boven: Eurosonic - foto door Henk Veenstra
foto rechts door Hugo Thomassen

In Musicmaker 484 vind je een uitgebreid interview met alle vier de groepsleden. Nu uit en in de winkel! Ook te bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten. 


Debuutalbum

Twee drummers in één band; The Allman Brothers hadden het ooit, ABBA en James Brown ook, maar twee uitgesproken drumpersoonlijkheden die de groovepartijen verdelen is best gewaagd. Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens durven het aan. Om het harmonische en melodische evenwicht te herstellen zochten zij er twee gitaristen bij, en na een aantal gedenkwaardige optredens (onder meer op Eurosonic 2020) en de release van enkele losse tracks ging Sloper de studio in voor het officiële debuutalbum.


Drie singles van het album zijn al verschenen. 

 

Tour

Sloper is niet zomaar een projectje tussendoor. Een tour door Nederland en België staat op de rol, en als het aan het viertal ligt, is dit nog maar het begin.

De band trad al op voor Rockpalast. Kijk hier het volledige concert. 

Op 13 augustus doet Sloper een bandworkshop tijdens de DrumDrieDaagse. Vorig jaar toen de DrumDriDaagse alleen virtueel was deden Mario en Cesar samen een workshop. 

 

 

 

zoeken
zoeken