Release van de Week: Yngwie Malmsteen - Parabellum

Vandaag verschenen: 23 juli 2021

Muzieknieuws 23-07-2021 07:20

‘Parabellum’ is het nieuwe album van Yngwie Malmsteen en de opvolger van ‘Blue Lightning’ uit 2019. We spraken Malmsteen over het album; lees het interview in Gitarist 365, augustus 2021.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

"Ik heb mezelf soms echt moeten pushen. Bijvoorbeeld het titelnummer of Presto Vivace In C# Minor of Wolves At The Door. Zeer technisch werk. Maar ik wilde vooral dat het gepassioneerd zou klinken, of het nou een technisch stuk was of iets melodieus. Alle solo’s zijn geïmproviseerd, dus ik speel op het podium niet hetzelfde. Dit album live spelen zal best een uitdaging worden”, aldus Yngwie Malmsteen in Gitarist. In een carrière die nu meer dan 40 jaar overbrugt heeft Yngwie Malsteen inmiddels een catalogus van 21 solo studio-albums. “Mijn wereldtournee in 2020 werd natuurlijk uitgesteld, dus begon ik maar te schrijven, wachtend tot alles weer open zou gaan. Maar dat gebeurde niet, dus bleef ik schrijven en opnemen en daar kwam dit album uit."

Lees het interview in Gitarist 365, augustus 2021, nu in de winkel en te bestellen bij onze webshop Muziekmagazines.nl.  

 

 Luister hier naar het hele album:

Het album is beschikbaar in een limited CD Boxset, Red 2LP, een limited Splatter 2LP web-exclusive (Ltd 300) en digitaal.

 

 

zoeken
zoeken