Release van de Week: DeWolff & Metropole Orkest - Live At Royal Theatre Carré

Vandaag verschenen: 16 juli 2021

Muzieknieuws 16-07-2021 08:07

Eind september 2020 stond Carré in het teken van vier concerten van De Wolff met het 50-koppige Metropole Orkest. De kroon op het werk dat DeWolff tijdens de corona-periode heeft verzet.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Er is geen andere band die de coronaperiode zo nuttig heeft aangewend as DeWolff. Het begon al toen de band tijdens de Europese tournee in maart 2020 teruggeroepen werd en op de terugweg in Maastricht meteen een livestream concert verzorgde, werkelijk een primeur.

Het album Wolffpack volgde, met een livestream van een prachtig vormgegeven release concert in TivoliVredenburg, dat gevolgd werd door 7 livestreamconcerten waarbij elke avond een ander DeWolff album integraal werd vertolkt. Ongekend.

Tussendoor waren er dus in september 2020 de vier concerten met het Metropole in Carré Amsterdam, waarvan vandaag de registratie vandaag is uitgekomen als cd en dubbel zwart vinyl, en natuurlijk streamend. Het orkest geeft de sound van DeWolff nog meer diepte, en met name de blazerspartijen zijn een enorme verrijking.

Op NPO Plus kun je de volledige concertregistratie terugkijken. Klik hier!  

Luister hier naar het album. 

zoeken
zoeken