Release van de Week: Mummy’s A Tree - New Song

Vandaag verschenen: 11 juni 2021

Muzieknieuws 11-06-2021 07:11

'Ambitieuze prog-wolf in popkleren', zo kopt de recensie in Musicmaker 483, juli-augustus 2021, over het nieuwe album van Mummy's A Tree, de band die dit jaar 25 jaar bestaat en hun zesde plaat uitbrengt.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Voor hun zesde album pakte de Nijmeegse band Mummy’s A Tree het groots aan. Begin 2020 reisden singer-songwriter en gitarist Stefan van den Berg, bassist Rick Weren en drummer Imre Elzer af naar Berlijn om New Song op te nemen met producers Gordon Raphael (The Strokes, Regina Spektor) en Daniel Benyamin (Sea + Air) in de befaamde Hansa Studios (ja, die van U2 en David Bowie inderdaad).

Stan Kanning in Musicmaker: 'We horen een grote muzikale vocabulaire en een flinke compositorische expansiedrift. Dramatiek wordt niet geschuwd en een breed palet aan instrumenten evenmin. Invloeden rijken van The Beatles tot Bowie en Jeff Buckley, en soms klinkt deze plaat als een prog-wolf in popkleren.'

De clip bij de titelsong: 

En de uitleg door Stefan van den Berg van de gitaarriff van die song, stap voor stap voorgespeeld:

Vanavond, vrijdag 11 juni, 21.00-21.30 kan je via Facebook Live de
'New Song Online Release Party' volgen. 

Luister hier naar het hele album: 

www.mummysatree.com/about.html  

zoeken
zoeken