Nieuw online muziekkanaal - Music Meeting All Ears

Sessies, documentaires en podcasts. Ontdek. Kijk. Luister.

Muzieknieuws 05-06-2021 08:06

Music Meeting is het befaamde festival voor avontuurlijke muziek dat jaarlijks in het pinksterweekend in het Nijmeegse Park Brakkenstein plaatsvindt. Maar nu al twee edities niet meer, dus zocht de organisatie naar een alternatief en richtte het ambitieuze online muziekkanaal Music Meeting All Ears op, dat 22 mei 2021 werd gelanceerd, en elke week nieuwe video's documentaires en podcasts publiceert. Met Musicmaker zijn we partner van dit nieuwe initiatief.

Music Meeting All Ears gaat het hele jaar door documentaires, sessions en podcasts online zetten. Na de lancering op 22 mei staan er inmiddels diverse sessies online, de documentaire Meeting Music - Yoràn Vroom, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske, en de eerste podcasts, gesprekken met de muzikanten die in de sessies te zien zijn. 

Maite Hontelé
Artistiek leider van Music Meeting, Maite Hontelé, opende het muziekkanaal met de volgende woorden: 'Music Meeting All Ears is een verzameling van formats, ontwikkeld met diverse producenten'.

Dit zijn de drie platforms: 
Meeting Music - documentaires in samenwerking met Jan Douwe Kroeske
Music Meetup Podcast - tot stand gekomen in samenwerking met Dag en Nacht
Music Meeting Sessions - live-registaties, o.a. in samenwerking met Vrije Geluiden'

Maite Hontelé: 'Elke artiest heeft zijn eigen wereld gekregen. En de hele wereld komt langs in Music Meeting All Ears.'

 

Rory Ronde & Yoràn Vroom 
Gitarist Rory Ronde speelt in New Cool Collective en bij Wouter Hamel en is oprichter van de band Les Cooles De Ville. Hij is producer onder de naam Kofi Anonymous. Ook heeft hij twee TrueFire gitaarcursussen op zijn naam en voor ons zusterblad Gitarist maakte hij een indrukwekkende videoserie in onze StageCoach Sessions: neo-soul gitaar en productie.

In de Music Meeting Sessions speelt Rory Ronde een geïmproviseerd duoconcert met drummer Yoràn Vroom, zonder meer een van de grootste drumtalenten die er op dit moment in Nederland rondlopen. Sterker nog, hij is de status van talent al geruime tijd ontgroeid en maakt inmiddels deel uit van de vaderlandse drumroyalty. Yoràn Vroom is een veelgevraagde sessiespeler, was het afgelopen half jaar wekelijks te zien tijdens de tv-show Matthijs Gaat Door en is vast gastdocent op het Conservatorium van Amsterdam. In mei bracht hij zijn soloalbum Across A Spectrum uit, dat bij Slagwerkkrant Release van de Week was. 

In de Music Meetup Podcast spreekt host Roufaida Aboutaleb met Rory en Yoràn over de aanpak van zo'n duosessie en hun achtergronden. Documentaire Meeting Music - Yoràn Vroom
Jan Douwe Kroeske interviewt Yoràn in de documentaireserie Meeting Music over zijn visie op muziek, en raadpleegt een aantal van zijn mentoren, zoals percussionist Ponda O'Bryan en Eddy Veldman, de drumleraar bij wie hij al op 5-jarige leeftijd terecht kwam.

Yoràn laat in de documentaire het nummer Sauer Crowd horen: 'Dit is wel mijn favoriet van het album; je kan heel goed horen dat we hier als percussiensemble een melodie hebben gecreëerd, en dat de rest daar omheen speelt'. En over Chop Time, No Friends. zegt hij: 'No Prisoners! Het duurt zo'n 8 minuten. Als je dit kan uitzitten, dan ben je geslaagd!' Jan Douwe Kroeske: 'Ook als luisteraar?'. Yoràn: 'Ja.' 

Bekijk de eerste documentaire in de serie Meeting Music, met Yoràn Vroom: Fuensanta Méndez en Nawras Altaky

In de eerste aflevering van de serie Music Meeting Sessions zagen we de Mexicaanse contrabassiste en zangeres Fuensanta Méndez en de Syrische ud-speler en zanger Nawras Altaky. 

Luister ook naar de Meet Up podcast met Méndez en Altaky

Glenn Gaddum Jr and Efe Erdem
De tweede Music Meeting Sessions werden gedaan door bassist Glen Gaddum Jr. en de in Nederland woonachtige Turkse trombonist Efe Erdem. In de Music Meetup Podcast vertellen ze het verhaal achter hun muziek. 

Kijk naar de Music Meeting Sessions van dit duo-optreden, opgenomen in het Festivalhuis in Nijmegen. 

De sessie is geheel geïmproviseerd en beide muzikanten verkennen alle kanten van hun instrumenten, zowel puur samenspelend als met hun loopstations, waarmee ze live hun spel opnemen en in een sequence, een 'loop' zetten. Een intrigerend concert van 20 minuten. 


Music Meetup Podcast
Podcasthost Roufaida Aboutaleb laat ons kennis maken met Efe Erdem en Glenn Gaddum Jr.. Ze vertellen over hun vroegste ervaringen als muzikant, over hun favoriete instrumenten en dat ze door hun luisterervaring maar een seconde Miles of Coltrane hoeven te horen om het te herkennen.  

 

Verwacht op Music Meeting All Ears
12 juni: Music Meeting Sessions - Esat Ekincio─člu and Yanna Pelser
19 juni: Music Meeting Sessions - Breno Virícimo and Gabriel Milliet
26 juni: Music Meeting Sessions - Romain Bly and Mariá Portugal

Music Meeting All Ears: 'De magie van muziek, daar gaat het om! Met haar vermogen om te verbinden, te inspireren en grenzen te verleggen. Klik zonder kloppen en geniet! Ontdek. Kijk. Luister.

https://musicmeeting.nl/nl/all-ears 

zoeken
zoeken