Release van de Week: Paul Gilbert - Werewolves Of Portland

Vandaag verschenen: 4 juni 2021

Muzieknieuws 04-06-2021 20:20

Paul Gilbert is een van de populairste shredders van de muziekwereld, maar hij is veel meer dan dat. Op zijn zestiende studioalbum 'Werewolves Of Portland' bewijst hij echter nog maar eens hoe veelzijdig hij is. Hij kijkt niet op enkele virtuoze capriolen meer of minder, maar het album staat ook vooral vol goede melodieën en poppy songstructuren.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Op zijn zestiende studioalbum ‘Werewolves Of Portland’ bewijst Paul Gilbert maar weer eens hoe een gitaar en een vervormde versterker de aandacht kunnen trekken.

Zijn songgerichte aanpak bij het schrijven van instrumentale nummers werkt fantastisch en biedt veel expressie. Hoewel Gilbert een van de meest indrukwekkende shredders ter wereld is, zijn het zijn vibrato, zijn frasering, zijn slidetechniek en zijn rijke Marshall-geluid die hem zo’n goede muzikant maken.

Gilbert speelt bovendien alle instrumenten zelf op dit album! 

‘Werewolves Of Portland’ staat vol goede poppy akkoordenschema’s, maar als je hem wilt horen shredden, kan dat ook, zij het anders aangekleed dan bij Racer X. Met zijn zangerige melodieën, te gekke rockgrooves, levendige akkoordenschema’s, soepel gitaarspel en heel veel muzikale variatie is ‘Werewolves Of Portland’ een fantastisch album.

zoeken
zoeken