Release van de Week: St. Vincent - Daddy's Home

Vandaag verschenen - 14 mei 2021

Muzieknieuws 13-05-2021 18:09

In de komende editie van Musicmaker lees je het interview dat we hadden met Annie Clark oftewel St. Vincent. Het langverwachte album nieuwe album kwam vandaag uit en is behoorlijk anders dan de vorige.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Masseduction - de vorige plaat van St. Vincent - kwam in 2017 uit en klonk als de samenwerking van een popprinces met een Disneyprinses. De gitaarpartijen van Annie waren nauwelijks te herkennen, op wat drilboorfuzz na. Daarna kwam die plaat als Masseducation (één letter verschil) nogmaals uit als pianoversie.

Voor haar nieuwe album liet ze zich inspireren door de jaren zeventig en ze liet zelfs een nieuwe gitaar bouwen door Music Man. In plaats van veel elektronica horen we nu veel heerlijk gitaarwerk, met flanger en phaser - haal je vintage Electric Mistress maar uit de kast! - sitar, oude holle bassen en Wurlitzer. En dan zijn er de heerlijke koortjes, door onder meer de dochter van Donny Hathaway. 

We spraken met St. Vincent en dat lees je in de komende Musicmaker die op 10 juni uitkomt en dan via Muziekmagazines te bestellen is.

Genoeg gepraat; hier hoor en zie je St Vincent - met een band vol grote namen - bij Saturday Night Live: 

 

En hier beluister je het hele album:

zoeken
zoeken