Release van de Week: Luwten - Draft

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Muzieknieuws 30-04-2021 10:43

Onder de naam Luwten maakt Tessa Douwstra prachtige muziek. De basis is singer-songwriter, maar met mooie wendingen, aparte verrassingen en een mooie laag elektronica. Musicmaker sprak haar over haar tweede album voor de huidige editie.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Vandaag verschijnt het tweede album van Tessa Douwstra oftewel Luwten. Ze oogste eerst lof met haad band Orlando, daarna met het project Wooden Saints en nu brengt ze ons haar eigen muzikale visie onder de naam Luwten. Het album wordt uitgebracht door het label van onder meer Phoenix, Mumford & Sons Daughter en Two Door Cinema Club. 

Voor haar tweede album wide ze meer fysieke vrijheid hebben, vertelde ze aan Musicmaker (MM 482, mei-juni 2021). Een vriend merkte op dat ze zeer fysiek reageert op muziek en na de eerste plaat - die mijmerend en overdenkend was, wilde ze zichzelf laten zien, expressiever zijn, ook op het podium.
Tessa's liedjes ontstaan als redelijk traditionele songs. 'Ik ben niet iemand die hele rare dingen maakt, maar tegelijkertijd ben ik altijd op zoek naar nieuwe werelden', vertelde ze ons. 'Ik hou er van te spelen met verwachtingen; de luisteraar mee laten hangen in de bocht, dat soms belonen en soms juist een onverwachte tik in het gezicht geven.'

Wil je het hele interview lezen? Klik hier om de editie van Musicmaker - zonder verzendkosten - te bestellen.
Klik hier voor een extra item over Tessa en sampling.

Wil je meehangen in die bocht? Je beluistert het album hier:

zoeken
zoeken