Release vd Week: The Vices

Looking For Faces

Muzieknieuws 12-03-2021 10:30

Na meerdere videoclips, een EP, een eigen festival en een optreden op Noorderslag 2021, is en dan eindelijk het debuutalbum van de Groningse band The Vices: Looking For Faces. Een branievolle jonge-honden-mentaliteit, bluesy en funky gitaarriffs, een been in het verleden en veel energie in het heden.

De Groningse band The Vices maakt een smaakvolle mix van indiepop, surf- en garagerock. Het viertal onder leiding van frontman Floris van Luijtelaar laat horen over veel gevoel voor aanstekelijke melodieën te beschikken. Dit lieten ze al horen met hun radio hitjes Boy (waarmee ze werden uitgeroepen tot 3FM Talent) en In And Out. 
 
Het debuutalbum Looking For Faces is de volgende mijlpaal in de carrière van de groep die al snel na hun oprichting een kickstart beleefde met shows in het voorprogramma van YUNGBLUD, op ESNS en tijdens de Popronde. Daarnaast hebben ze ook al een eerste buitenlandse tour achter de rug, met optredens in o.a. Engeland, Duitsland en Frankrijk.
 
Over Looking For Faces vertelt Floris het volgende:
 
“Looking For Faces gaat over het vinden van je eigen gezicht en de reis die hier bij hoort. Het album is als een dagboek van iemand die het leven observeert, vol met ongepolijste gedachten en eerlijke gesprekken die nooit tot een makkelijke oplossing leiden. Zijn er überhaupt antwoorden in een wereld die altijd blijft veranderen? Verwacht enorme tegenstellingen, verslavingen in de breedste zin van het woord en diepe vriendschap die zomaar eens het antwoord op alle vragen kan zijn.“Hier alvast een voorproefje wat Musicmaker-recensent Nico Slagter over de plaat schrijft: 

Op 25 september 2020 vond het laatste festival van Nederland plaats. Vicefest was met 200 jonge en lyrische bezoekers en vier bands een geslaagd initiatief om toch een festival te doen midden in de coronatijd. Het zegt iets over de daadkracht van het Groningse The Vices, die heel knap de DIY mentaliteit combineren met de goed in het oor liggende (britse) alternatieve gitaarpop op hun debuut Looking For Faces.

Strak, afwisselend, muzikaal en lekker swingend. Denk YUNGBLUD, Going Back To The Zoo en een beetje Balthazar. Omdat iedere generatie alles weer moet ontdekken, zingt zanger Floris van Luijteraar vooral over onderwerpen die door sommigen als een cliché bestempeld zouden kunnen worden, maar hij brengt het met zoveel overtuiging dat ze daar toch van weg blijven. Gecombineerd met lekker in het oor liggende melodiën,  voldoende afwisseling en een (hele) strakke band opnieuw een band van de Kronageneratie die het dit jaar wel gaat maken.

zoeken
zoeken