Madoux in de Popronde

Maak kennis met de Popronde-bands - deel 4

Muzieknieuws 29-10-2020 11:02

Eerder dit jaar koos de Popronde zo'n 120 acts uit vele honderden inschrijvingen en uiteindelijk selecteren ruim 40 steden welke acts er in hun kroegen, theaters, koffiehuizen en podia spelen. De Popronde 2020 vindt – we kennen allemaal de reden – van januari tot en met maart 2021 plaats. Elke editie licht Musicmaker - partner van de Popronde - drie opvallende bands of artiesten uit en hier online hoor en zie je deze acts! Deze keer is het Madoux.

Meteen even een oproepje, want we zijn de beroerdsten niet: Madoux is bezig met een crowdfunding-campagne voor de financiering van haar debuut-EP. Luister haar muziek hieronder en als je gepakt wordt: draag een steentje bij. Natuurlijk staan er - zoals altijd bij de campagnes van voordekunst - tegenprestaties tegenover. Klik hier om te doneren. Dit kan tot ongeveer 23 november.

Madoux heet eigenlijk Lotte Slangen en opereert tegenwoordig vanuit Limburg. Zelf vindt ze het bijzonder dat haar drummer boomlang is - zijn drummers normaal allemaal kleine mannetjes dan? - maar wij vinden vooral haar muziek mooi. Ze omschrijft het zelf als donkere dreampop met analoge synths, een diepe synthbas en psychedelische gitaarsounds.

Een van onze vragen ging over vervoer en Lotte gaf ons een apart antwoord:
'We hebben nog even getwijfeld om geheel in stijl met paard en wagen de Popronde tour te doen maar met dank aan uitzendbureau Crown, de vader van Niels, krijgen we een busje gesponsord voor het avontuur.'

Verder meldt Lotte:
'De Popronde geeft ons de kans om weer live te spelen. Ik heb het zo gemist om live muziek te maken, op het podium te staan en de connectie te voelen met het publiek. Ik kan niet wachten om met mijn band weer daar te staan waar ik me het meest op m’n plek voel. Verder biedt het de kans om voor nieuw publiek te spelen.'

En hier hoor je haar:




Benieuwd geworden? Check de facebookpagina van Madoux.

Het hele interview met Madoux lezen en nog heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #479, november/december 2020 (tot 10 december zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!  

zoeken
zoeken