Release v/d Week: Brutus - Live in Ghent

Heavy en fris tegelijk

Muzieknieuws 23-10-2020 13:00

Het is moeilijk te ontkennen: Brutus is een van de meest enerverende heavy bands van dit moment in de Benelux. Hun twee albums oogsten louter lauweren en de live-reputatie van de Vlaams Brabantse band is erg goed. De verwachtingen voor hun eerste officiële live-plaat waren dan ook zeer hoog...

foto: Eva Vlonk

... en ja, die verwachtingen maken ze - om maar meteen met de deur in huis te vallen - helemaal waar. Of je nu met termen strooit als progressive rock, metal, hardcore of mathrock; de meute loopt er niet per sé mee weg. Toch overstijgt Brutus' appeal die hokjes en weten ze muziekfans te charmeren die normaliter de benen zouden nemen bij het horen van dergelijke termen. 



Naast de súpergoede composities heeft dat ongetwijfeld voor een deel te maken met vocaliste en drumster Stefanie Mannaerts. Ze heeft een geweldigde stem - zowel wanneer ze ingetogen zingt als wanneer ze uit volle borst schreeuwt - en is een werkelijke baas op drums. Het is een genot om haar op een podium bezig te zien en te horen. 

Zo ook op Live In Ghent. Voor degenen die de muziek al kent, zal het een genot zijn om de nummers met de vurige energie die een band in dergelijke topvorm live brengt. Maar deze plaat zou zelfs ook prima kunnen dienen als introductie van deze heavy sensatie. Wat een band! En wat doet deze plaat me verlangen om weer hutje-mutje, bezweet, springend en schreeuwend een concert mee te maken! 

zoeken
zoeken