Tiki Uke, de uitgebreide reeks ukeleles van Lag

Ukelele, Baby Guitar en Bass Ukelele

Merknieuws 11-06-2024 15:06

Met de Tiki Uke serie presenteert Lâg maar liefst zeven lijnen instrumenten die verschillende formaten ukeleles, baby guitars en bass ukeleles omvatten. Natuurlijk zijn deze kleine instrumenten ideaal om mee op vakantie te nemen, daarom zetten we ze hier op een rij.

De ukelele is voortgekomen uit de Portugeese cavaquinho en in de 19e eeuw ontstaan op de Polynesische eilanden, waar de godheid Tiki werd vereerd. Een afbeelding van Tiki is verwerkt in de rozet van alle ukeleles en siert het achterblad van de meeste instrumenten uit de serie.

De 8-lijn bestaat uit een sopraan (hierboven afgebeeld) en concert ukelele die volledig van sapele zijn gemaakt.

Ook in de 10-lijn vind je een sopraan en concert (hierboven afgebeeld) model, maar deze ukes hebben naast een zij- en achterkant van sapele een top van ceder.


De 110-lijn bestaat uit een baby sopraan en een concert (hierboven afgebeeld) model, geheel van sapele maar met een gebogen achterblad voor een verbeterde projectie van de klank.

Natuurlijk is er oon een ukelele met ceder top en gebogen achterblad, dat is de sopraan (hierboven afgebeeld) uit de 130-lijn.

De 150-lijn bestaat uit een baby sopraan (hierboven afgebeeld), concert en tenor model, allen uitgerust met element. Ze hebben ook een minder diepe body met een gebogen achterblad en een sparren top.

De Baby Guitar vind je in de 8- en 150-lijn (hierboven afgebeeld) en dit is een zessnarige ukelele met gitaarstemming in A. In de 150-lijn zit tot slot ook de enige Bass ukelele met polyurethane snaren.

Meer info: lagguitars.com

Distributie: Algam Benelux

 

zoeken
zoeken