Komende maandag 20 mei, 2de Pinksterdag: Tama viert 50-jaar jubileum met groots slagwerkfestival

Tama's 50th Anniversary Celebration, 20 mei in Amstelveen

Merknieuws 14-05-2024 16:05

50 jaar Tama! Dat moet gevierd worden. Onlangs zagen we in L.A. hoe dat in de VS werd gevierd, Europa is 20 mei aan de beurt, 2de Pinksterdag, in Amstelveen. Met een werkelijk geweldige lineup:

* Simon Phillips (VS)
* Anika Nilles (Dld) 
* Robert 'Sput' Searight (VS)
* Camille Bigeault (Fra)
* Roni Kaspi (Isr)
* Nadesh Ligthart (NL)
* David Bao (Esp)
* Maxx Furian (Ita)

Dat alles zal zich afspelen in Schouwburg Amstelveen, maandag 20 mei, 2de Pinksterdag, vanaf 14.00 uur. 

Tickets à € 26,-. Klik hier

Hoshino is het moederbedrijf van Tama, en Hoshino Europe in Mijdrecht doet de distributie in tal van Europese landen. Zij organiseren het feest namens alle Europese landen, en vandaar het mooie internationale gezelschap met ook drummers uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland. 

 
Voor Nederland zal Nadesh Ligthart spelen. Zij maakt momenteel furore onder de naam Desh met haar groovebased songs op Spotify die vele miljoenen keren beluisterd zijn. Maar tegelijk geeft ze les  bij Lesstudio Ligthart en zit ze op de drumstoel bij Merol en tal van andere artiesten. 

Simon Phillips is natuurlijk the top of the bill voor deze dag. Speelt sinds jaar en dag op Tama, was op de viering in L.A. ook al aanwezig en heeft natuurlijk een waanzinnige carrière met bands als The Who en Toto en zijn eigen Protocol. 

Camille Bigeault is de Franse dame die zich heeft toegelegd op de 'odd meters', ofwel wat we in het Nederlands wat apart 'vreemde maatsoorten noemen'. Voor haar zijn ze helemáál niet vreemd! 


Robert ‘Sput’ Searight
, een van dé drummers’ drummers van dit moment, is bekend geworden in Snarky Puppy, deed in Nederland diverse concerten met zijn eigen band Ghost-Note, en was in 2022 de drummer voor de wereldtour van Toto. Oorspronkelijk was Eloy Casagrande op deze plek aangekondigd, maar die is verhinderd. Met Sput is een meer dan waardige vervanger gevonden! 

Ze werd bekend vanwege haar gig én album (Shifting Sands) in 2022 met bassist Avishai Cohen en heeft haar eigen band in Israel: de Roni Kaspi Band. Ze is een waanzinnig talent, check haar Insta roniponi100 maar eens, en werd in 2023 verkozen tot Jazzdrummer of the Year bij de Drumeo Awards!

 

Anika Nilles was al beroemd, maar deed daar nog vele scheppen bovenop door haar wereldtournee met Jeff Beck. Nu is ze weer volop met haar eigen band aan de gang. De foto is genomen (met een iPhone, sorry) tijdens Tama 50 in L.A. vorige week, waar ze een indrukwekkende set speelde. 

Hij grossiert in hippe grooves, puttend uit jazz, flamenco, funk en rock, en speelde met tal van beroemde artiesten in zijn thuisland Spanje. David Bao is voor ons nog een onbekende, maar dat zal niet lang meer duren! 

Uit Italië is Maxx Furian de afgevaardigde, doorgewinterd in een lange carriere met tal van Italiaanse artiesten, zoals Laura Pausini. Hij benoemt zijn eigen spel graag als 'liquid groove'. 

Host Michael Schack
Michael Schack staat bekend om zijn avonturen met elektronische drums en is ook een energieke virtuoos met akoestische Tama-drums. Hij speelt met artiesten en bands als Netsky, Clouseau, Milk Inc. en Ozark Henry. Hij staat bekend om zijn soloshows onder de naam DJDrummer en heeft een nieuwe theatershow 'Drummer Ex Machina'.

Tama's 50th Anniversary Celebration
Schouwburg Amstelveen
maandag 20 mei (2de Pinksterdag), 14.00u 
Tickets à € 26,-. Klik hier.

zoeken
zoeken