NAMM 2024: Een nieuwe serie combo's van Darkglass

Merknieuws 29-01-2024 11:51

Darkglasspedalen vind je op de pedalenborden van de groten der aarde, de zolderkamerbassist en de kroegenspeler. De versterkers waren de afgelopen jaren populair en daar is een reeks combo's bijgekomen.

In een relatief korte tijd is Darkglass een grote speler geworden op het gebied van basoversturing en versterkertops. Op de NAMM van 2024 introduceerde het merk een serie bascombo's:

Infinity 500 Combo 210
Infinity 500 Combo 112
Microtubes 500 Combo 210
Microtubes 500 Combo 112 

De namen maken al veel duidelijk. De beide 210's zijn voorzien van twee 10" custom Eminence speakers (foto hieronder) en de 112 is voorzien van een enkele 12" van hetzelfde merk (hoofdfoto). Alle versterkers leveren 500W, maar er is een aansluiting voor een extra speakercab, dus we gaan er vanuit dat de volledige 500W dan pas geleverd wordt. Los zullen ze rond de 350W geven, wat voor de meeste toepassingen voldoende is. Natuurlijk kan je ook met koptelefoon spelen.Infinity
Bij de Infinity zien we onder meer een compressor, octaver, een drive en een  uitgebreide toonregeloing. Bij Drive kan je kiezen tussen Uit, Leo Bass, Vintage Microtubes, Microtubes B3K en Alpha·Omega. Daarnaast zijn er nog eens zeven plekken voor IR's. Achterop zien we onder meer een lijn in- en uitgang, twee DI-uitgangen (voor en na de EQ), een effectsloop en aansluitingen voor midi en usb.

Microtubes
Bij de Microtubes zien we een iets eenvoudigere, maar nog steeds doeltreffende toonregeling. Bij de drive-sectie kies je tussen Uit, Vintage Microtubes of Microtubes B3K. Ook achterop is het iets spaarzamer: je vindt bijvoorbeeld één DI-uitgang, die wel schakelbaar is om je signaal van voor of na de EQ door te geven aan de tafel.

Prijzen zijn nog niet bekend, hoewel een Engelse winkel de Pondprijzen al aangeeft. Als we deze als richtlijn nemen, koop je een combo vanaf € 1.100,-  oplopend tot ongeveer € 1.500,- 

Alle specs vind je op de Darkglass website

zoeken
zoeken