NAMM 2024: Multi-effect en zelfbouwfuzz van Jack White’s Third Man Hardware

Coole pedalen die ook voor de beginnende gitarist betaalbaar zijn

Merknieuws 26-01-2024 14:48

Donner Music en Jack White ontwikkelden samen het minder dan 100 dollar kostende Triple Threat multi-effectpedaal, dat distortion, echo en phaser combineert. Tegelijk brengt White’s bedrijf Third Man Hardware voor een ieder die maar een beetje handig is ook nog de Fuzz-a-Tron zelfbouwfuzz uit.

Triple Threat
"Ik wilde al een tijdje een betaalbaar pedaal maken voor beginnende muzikanten", zegt Jack White. "Toen ik Donner benaderde, wisten ze waar ik naar streefde en konden we iets heel cools maken dat ook voor een beginnende muzikant niet duur zou zijn."

De Triple Threat heeft een “wide-range high gain distortion” met een volume-, gain- en toonregelaar. De phaser is ontwikkeld uit Donners Pearl Tremor, met regelaars voor level, rate en depth. Het echogedeelte van de Triple Threat is geïnspireerd op Donners allereerste pedaalrelease uit 2013: de Yellow Fall Delay.

White: "Deze set effecten is voor alle soorten muziek, alle genres, maar misschien niet voor opera. De Triple Threat past heel goed op mijn pedalboard."

Fuzz-a-Tron
De Fuzz-a-Tron is een "basic no-fail DIY gitaarpedaal-kit" om aspirant-pedaalbouwers op weg te helpen. In de doos vind je een zwarte metalen behuizing, een printplaat en componenten, een aansluitsnoer en batterijkabel, de ¼-inch in- en uitgangjacks, een voetschakelaar, een aansluiting voor een externe voeding, rubberen voetjes en het Third Man stickerpakket zodat je het uiterlijk helemaal af kunt maken.

Scan de QR-code en er is een stap-voor-stap handleiding die ook gitaristen die niet voor het doe-het-zelven in de wieg zijn gelegd kunnen volgen. Als het bouwproces goed is verlopen, heb je een fuzz in een old school wigvormige behuizing, die serieuze vuurkracht op je pedalboard belooft.

Er zijn twee versterker-achtige knoppen voor volume en toon plus een voetschakelaar om het pedaal in of uit te schakelen. Een eenvoudige opzet, maar de toonregelaar geeft de Fuzz-a-Tron een groot bereik, van "donkere, swampy" fuzzklanken als je hem laag zet tot de doordringende, agressieve toon van een klassieke jaren 60-fuzz als je hem opendraait .

De Triple Threat kost 99 dollar en de Fuzz-a-Tron 75 dollar.

Ga voor meer informatie naar de website van Third Man.

zoeken
zoeken