NAMM 2024: Yamaha lanceert nieuwe generatie Pacifica’s

Reflectone pickups en veel schakelmogelijkheden zorgen voor een ruim palet aan kwaliteitsgeluiden

Merknieuws 26-01-2024 11:41

NAMM 2024: Yamaha heeft zijn Pacifica-lijn gitaren uitgebreid met twee Professional- en twee Standard Plus-modellen. Ze hebben features waardoor de Pacifica niet langer de naam van uitsluitend instapmodel zal hebben.

De twee Professional-modellen zijn de PACP12 en PACP12M met respectievelijk een palissander en een esdoorn toets. De Standard Plus-modellen zijn de PACS+12 en PACS+12M, wederom met palissander en esdoorn toets.

Zowel de Professional- als de Standard Plus-modellen hebben moderne features die je niet terugvindt in de rest van de Pacifica-lijn. Dit zijn onder andere Yamaha's Reflectone pickups, ontwikkeld in samenwerking met Rupert Neve Designs, die een goed gedefinieerd laag en levendig hoog leveren.

Het klankenpalet is ook veelzijdiger geworden dankzij een HSS-pickupconfiguratie in combinatie met een vijfstandenschakelaar en push/pull-coilsplits op elke gitaar. Volgens Yamaha zijn dit "de meest resonante en tonaal gebalanceerde Pacifica’s  zijn die we ooit hebben gebouwd".

De gitaren hebben allemaal een nieuw ontworpen elzenhouten body, met een slanke C-vormige hals, roestvrijstalen medium frets, Gotoh lockingtuners en een 2-punts tremolobrug. De Professional Pacifica’s hebben ook een compoundradius toets en worden geleverd in een hardshell koffer. Door deze nieuwe features hebben met name deze laatste modellen een prijskaartje waardoor Pacifica’s niet langer meer als uitsluitend budgetgitaren te boek zullen staan.

De Professionals kosten elk rond de 2200 euro, terwijl de Standard Plus-modellen op ongeveer 1300 euro uitkomen.

Meer info vind je op de website van Yamaha.

zoeken
zoeken