NAMM 2024: Eko presenteert Baio B Multi-effect met vele, vele extra's

Het kan nóg kleiner!

Merknieuws 26-01-2024 11:32

We dachten dat de Fly Rigs van Tech21 NY klein waren. Dat het nog kleiner - en goedkoop! - kan bewijst het Italiaanse Eko met de Baio B.

Ik ging er eigenlijk vanuit dat baio Italiaans voor bas zou zijn. Ik heb toch Google Translate maar even gebruikt en het betekent baai. Bas in het Italiaans is basso. Tot zover deze - geheel gratis - taalles. Volgende week gaan we verder met de letter C.

De Baio B - in de winkel zo'n € 125,- - is een multi-effectpedaal met veel extra's. Zo zijn er 8 IR's (impulse responses - een digitale kopie van een versterkergeluid) voor akoestische en elektrische bas, met 3-bands toonregeling. Je vindt een compressor, chorus, phaser, reverb, delay, en ingebouwde tuner (met mute-functie) aan boord, terwijl je ook via koptelefoon kan spelen. Mocht je met muziek mee willen spelen? Via bluetooth hoor je je basloze tracks of favoriete nummers.


 
Die versterkermodellen zijn trouwens gemaakt door DrapSound - een bekende speler in de IR-wereld - en ze zijn verfijnd door de bekende Italiaanse artiest Massimo Varini. Hij houdt van honden, lezen we op zijn instagram. Heb je een fijne sound gevonden met effecten en versterker? Je kan je voorkeuren opslaan.

Via de usb-poort kan je met het kleine ding opnemen op PC, Mac, tablet of smartphone, dus het is een ideale metgezel voor onderweg, op school, in de kleedkamer of tourbus.

Het woordt klein viel al een paar keer. De Baio B meet 16cm bij 6cm en het weegt 260 gr. en het werkt op batterijen.

Veel meer info lees je via deze link.

 

 

zoeken
zoeken