NAMM 2024: Vintage Revo Series

Supreme Bass en Callen Bass

Merknieuws 26-01-2024 11:15

Vintage komt met een compleet nieuwe serie met 25 modellen, waarvan twee bassen. De Supreme (hoofdfoto) en Callen zijn lekker apart.

Op de een of andere manier past de Revo-serie helemaal op de NAMM in het zuiden van Californië. Bij de gitaren zien we veel offset-modellen (Jaguar en Jazzmaster-achtigen) met halfholle bodies en aparte elementen en elementconfiguraties. De bassen zijn iets meer behoudend, maar zeker cool en apart. De bedenker van de serie is de bekende elementbouwer Alan Entwistle, die ook achter Rapier zit.



Supreme
Op de hoofdfoto zien we de Supreme. We hadden deze bas al gespot op een foto van een Britse beurs, maar toen we er op Amsterdam Guitar Heaven over begonnen, deden de heren van JHS - het moederbedrijf dat ook onder meer Rapier doet - heel geheimzinnig. Maar nu is ie er! De Supreme is een halfholle, shortscale bas met 22 frets. Op de jatoba toets na is er vooral veel esdoorn gebruikt en de body met ongelijke hoorns doet lichtelijk denken aan de Epiphone Jack Casady en Fender Starcaster Bass. Op de body zien we een Gibson-stijl brug, een Gibson-stijl humbucker (mudbucker) bij de hals en een toaster-element (a la Rickenbacker of Gretsch) bij de brug. Je bedient de bas met twee volumeregelaars, twee toonknoppen en een elementschakelaar.



Callen
Toen we de naam Callen zagen, dachten we even aan de Britse bouwer Ned Callan en we denken dat deze bas een eerbetoon aan hem is. Sterker nog: ergens in de specs lezen we zelfs Callan in plaats van Callen. We zoeken het uit! Ook de Callen is shortscale, ook hier zien we een gelijmde bas, maar deze solidbody is geheel van mahonie, op de jatoba toets na. We gaan dus meer richting Gibson EB-3. In plaats van een toaster zien we hier een mini-humbucker en de knoppen zijn VVT, samen met een driewegschakelaar. Alles is net even anders dan bij een Gibson. Leuk!

En dan wil je natuurlijk weten wat het kost. De bassen zijn in het VK respectievelijk 499 en 449 Pond, dus we rekenen op ongeveer € 585,-  voor de Supreme en €525,- voor de Callen.

Je leest alles over de nieuwe serie via deze link.

zoeken
zoeken