NAMM 2024: Fulltone is terug

Iconische OCD drivepedaal is weer leverbaar

Merknieuws 25-01-2024 11:48

Goed nieuws voor alle pedaalenthousiasten die al tijden de tweedehandssites afstropen op zoek naar het Fulltone OCD drivepedaal: het pedaal wordt opnieuw gemaakt door de effectbouwer uit Californië in samenwerking Jackson Audio.

De nieuwe OCD,  de v1.4, is een Custom Shop-editie en is direct verkrijgbaar bij Fulltone voor 232,95 euro. Volgens het bedrijf is het een "onderdeel voor onderdeel exacte replica van een van de meest waardevolle en gewilde gitaarpedalen ooit gemaakt". Leuk detail: je krijgt er ook een gratis OCD T-shirt bij.

Eigenaar Mike Fuller sloot zijn fabriek in 2022 omdat het volgens hem niet meer mogelijk was effectpedalen volledig in de VS te maken. Enige tijd later werd hij benaderd door Brad Jackson, ceo van Jackson Audio, met de vraag of hij het merk wild verkopen of in licentie geven.  

“Waar Brad en ik het over hadden, was om de pedalen in de Verenigde Staten te maken, de kwaliteit te behouden en mij erbij te betrekken," aldus Fuller.

 

In de praktijk betekent dit dat Jackson Audio de productie, verzending en distributie voor zijn rekening neemt en dat Jackson en Fuller samenwerken aan de ontwikkeling van prototypes. Maar Jackson zegt dat uiteindelijk de Fulltone USA producten van Fuller zullen zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Fulltone.

zoeken
zoeken