NAMM 2024: Gibson Falcon 5 en Falcon 20 versterkers

Gibson amps are back!

Merknieuws 18-01-2024 13:44

Gibson brengt zijn Falcon versterker opnieuw uit in maar liefst drie varianten: 5 en 20 watt eenkanaals combo's en een 20 watt tweekanaals combo.

Falcons
Gebaseerd op Gibsons versterkers uit de jaren '50 en '60 zijn deze Falcons eenvoudig in de bediening. Toch zijn ze, ontworpen door Mesa/Boogies Randall Smith, helemaal van deze tijd.


De Falcon 5 is voorzien van een 10 inch Jensen alnico speaker en draait op een 6V6 eindbuis (al kan je ook een 6L6 plaatsen voor meer vermogen). Dankzij de ingebouwde power attenuator kan je 'm op half vermogen laten draaien en je hebt drie regelaars: volume, tone en reverb. Deze laatste bedient de ingebouwde veergalm. Ook is het combo voorzien van een DI-uitgang.

De Falcon 20 heeft een 12 inch peaker, ook een alnico van Jensen, en is naast de veergalm ook voorzien van een tremolo. Beide kan je schakelen met een footswitch.

De Dual Falcon ten slotte, heeft twee kanalen en komt in een combo met twee 10 inch luidsprekers. Elk kanaal heeft zijn eigen regelaars voor volume, tone en reverb. Daarnaast zijn er globale regelaars voor tremolo (depth en frequency).

De Falcons worden gemaakt in Petaluma, California.

Meer info: gibson.com/nl-NL/amps

Omdat er veel nieuws is rond de NAMM plaatsen we ook berichten over merken die niet aanwezig zijn op de beurs, zoals Gibson.

 

zoeken
zoeken