Dubreq Stylophone CPM DS-2

onverwacht modulair

Merknieuws 15-01-2024 09:30

Huh? Alweer een stylophone variant van Dubreq? Nee, in een verassende move kondigt de maker van stylophone- en thereminachtige instrumenten een analoge modulaire dronesynth aan.

Vorige week nog presenteerde Dubreq hun kruising tussen Stylophone en Theremin, nu komen ze plotsklaps met iets totaal anders. De Stylophone CPM DS-2 is een analoge modulaire desktopsynth die ook in een euroracksysteem past.

Deze dronesynth heeft 2 analoge stemmen met verschillende golfvormen en een sub elk. Het analoge filter met resonantie kan als hp of lp gebruikt worden en gemoduleerd worden door de lfo met 14 golfvormen. Met die lfo kun je trouwens ook de toonhoogte moduleren. Het is een drone-synth dus er is geen vca en envelope maar wel een flinke dosis (eurorack compatibele) CV in en outputs en een (digitale) fx-sectie met delay en reverb. Tot slot is er behalve stereo uit ook een aux in met levelregelaar. Om het geheel toch nog een Stylophonetintje te geven is er een ingebouwd speakertje en werkt de CPM DS-2 ook op batterijen.

Hij gaat € 239,- kosten, releasedatum is nog onbekend.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken