Korg Gadget 3

Nu met AUv3 support

Merknieuws 12-01-2024 08:27

Korg heeft met Gadget al een tijdje een soort muziekproductie suite die op iPads en Mac’s en in beperkte mate onder Windowsbruikbaar is. Met de update naar versie 3 is Gadget AUv3 compatibel en daardoor een stuk veelzijdiger geworden.

Korg Gadget bevat behalve een (groove) sequencer meer dan 40 instrumenten en talloze effecten en doet in zekere zin denken aan het oude Reason. Gadget werkt standalone maar sinds versie 3 kun je de onderdelen ook als plugin in elke iOS daw gebruiken die AUv3 plugins ondersteunt. AU en vst worden al sinds versie 2.5 ondersteund.

Er zijn twee nieuwe instrumenten bijgekomen; Santa Anna, een software slaggitaar met amp sim en fx en de Sydney 6 sporen looper/sampler waarin je ook lange samples op allerlei manieren kunt manipuleren. Nieuwe effecten zijn er ook, een 8-bands eq, transientprocessor, stereo imger, pitch shifter en een auto-pumper. De presetbrowser is stevig onder handen genomen en de complete app is gestroomlijnd.

Korg Gadget is er voor macOS ($ 249,-), iOS ( $ 19,99), Meta Quest en Nintendo Switch. Er is ook een plugin-only uitvoering voor $ 149,-. Die plugin uitvoering is ook de enige optie voor Windowsgebruikers. Deze prijzen gelden tot 31 januari. Er is ook een gratis Gadget LE met minder instruments

meer informatie

 

zoeken
zoeken