Onze videorepo over de nieuwste gitaren en effecten van Ibanez

Steven Faber presenteert Ibanez Productnieuws 2024: akoestische gitaren, elektrische gitaren en effecten

Merknieuws 10-01-2024 16:01

Hoshino Europe lanceert vandaag 10 januari een flinke reeks nieuwe Ibanez modellen. Wij konden ze in december al bekijken in de Hoshino showroom in Mijdrecht. We maakten er een videoreportage van en Steven Faber licht de nieuwtjes verder toe in de tekst. Ga er rustig even voor zitten en geniet van al het nieuws!

CHECK DE VIDEO! 


0:35 Advanced Auditorium 
Na de Advanced Dreadnought, brengt Ibanez nu een serie Auditorium akoestische gitaren uit onder de naam Advanced Auditorium. Dit iets kleinere model hebben ze op verschillende vlakken bernieuwd en verbeterd. Zo is de bracing aangepast waardoor de klank breder is met meer ruimte voor de lage frequenties. De kop is verkleint om neck dive te voorkomen en er is een klankgat toegevoegd in de zijkant van de klankkast. Aan de binnenkant van dit gat zijn schotjes geplaats om de klank goed te richten naar de bespeler.

3:30 Van de FRH10N, gebaseerd op het nylonsnarige signaturemodel van Tim Henson, zijn twee nieuwe versies uitgekomen, een in Indigo Blue Metallic  en een in Rose Gold Metallic afgewerkt.

4:15 Ukeleles
Je zou een ukelele misschien niet snel associeren met Ibanez, maar het Japanse merk heeft een hele serie uitgebracht. Daaronder verschillende formaten en een zessnarig model dat je net als een gitaar kan bespelen. Bijzonder is de constructie met een utigeholde body en bovenblad wat hierin verzonken ligt. Zo demp je nooit het bovenblad af tijdens het spelen en dat komt de klank ten goede.

5:30 Standard serie
Op elektrisch gebied heeft Ibanez in 2024 de aandacht gericht op vernieuwingen in de Standard en Premium serie. Om met de Standard serie te beginnen: de GIO GRG320FA is het eerste instapmodel met een volledige double locking tremolosysteem. Daarbij heeft hij een mooie top, waardoor niets meer wijst op de schappelijke prijs.


7:50 De RG470DX is er in een uitvoering in Seafoam Green & Tokyo Midnight en deze gitaren hebben nu net als de duurdere series de elementen op de body gemonteerd. 
Voor de progressieve gitaristen is er een betaalbare zevensnaar (RG7421EX) en achtsnarig model (RG8EX - zie foto), uitgevoerd in mat zwart met een fijne driedelige binding.


Verder vinden we nieuwe uitvoeringen van het slanke S-model in de vorm van de S770 en S621QM, waarbij QM staat voor de top van quilted maple. Voor de beginner is de AZES lijn uitgebreid met twee nieuwe kleuren: arctic ocean blue en tungsten.

9:40 Premium Serie
Zoals gezegd ook veel vernieuwingen in de duurdere Premium serie. Blijven we even bij de S-modellen, dan is daar de S1070PBZ (zie foto hieronder) met mooi getekende populieren top uitgevoerd in blauwe en grijze burst en voorzien van DiMarzio elementen in HSH configuratie.


De RGT1221PB is beschikbaar in een nieuwe afwerking genaamd Stained Wine Red Low Gloss en de AZ serie is uitgebreid met de AZ24P1QM voorzien van Seymour Duncan Hyperion elementen (HSS) en de zevensnarige AZ427P2QM

11:48 Prestige
Toch is er ook nieuws in de Prestige-lijn, die in Japan wordt gemaakt. De RGR752AHBF is een zevensnarige gitaar met omgekeerde kop en twee Fusion Edge humbuckers van DiMarzio. Hij is afgewerkt zonder vuller, zodat je mooi de poriën ziet on de de matzwarte lak.

12:20 Effecten 
De test van de nieuwe Twin Peaks Wah heb je al in Gitarist kunnen lezen, maar er is meer. Zo bestaat de Tube Screamer 45 jaar en dus is de 45th Anniversary TS80845TH uitgebracht. Vanbinnen hetzelfde, maar afgewerkt in een mooie blauwe metal flake lak.
Twee onderdelen uit de vorig jaar geïntroduceerde Pentatone Preamp zijn dit jaar los verkrijgbaar: de parametrische EQ sectie (PTEQ) en de noisegate (PTGATE).

Meer info: hoshinoeurope.com

zoeken
zoeken