SSL Plateverb

Galmplaat voor de 21e eeuw

Merknieuws 05-01-2024 09:24

Hardware vormt nog steeds een belangrijk onderdeel van het Solid State Logic programma, maar software wint steeds meer terrein. Hun laatste creatie is een plate reverb plugin.

De galmplaat ofwel plate reverb is een van de oudste effecten in de geluidsstudio. Dit electro-mechanische galmsysteem is te horen op producties van de jaren 50 tot nu aan toe, want de kenmerkende galm doet het nog steeds prima op met name vocals en drums.

SSL’s Plateverb, met zijn gitaarpedaalachtig uiterlijk combineert eigen algoritmes voor early en late reflections om de onmiskenbaar platereverb sound te realiseren. Bij het hardware origineel kon je enkel de decay tot op zekere hoogte regelen, maar deze plugin biedt veel meer functies, waarmee het echt een galmplaat voor de 21e eeuw wordt. We vinden een ‘colour’regelaar, ducking met externe sidechain en een freeze functie. De galmtijd is instelbaar tussen 100msec tot 3 seconden en instelbare pre-delay, low en high damping, size en density regelaars zorgen voor extra creatieve armslag.

De Solid State Logic SSL PlateVerb werkt als vst,au, aax plugin en kost € 100,- excl. btw. Er is ook een 14-dagen demoversie.

 

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken