Gforce Axxess

ARP op zijn toegankelijkst

Merknieuws 20-12-2023 07:08

GForce onderscheidt zich van andere makers van vintage synthplugins, door de liefde en zorgvuldigheid waarmee ze hun producten maken. Dat geldt zeker ook voor de nieuwe Axxess

De Axxess van Force is gebaseerd op de betaalbare ARP AXXE, een analoge monosynth uit 1975. Deze was weliswaar verwant aan de befaamde Odyssey, maar met slechts een oscillator, en de nogal irritante drukknoppen voor pitch bend en modualtie. Het filter en de vca werden gelukkig wel overgenomen van het duurdere model.

Het was een eenvoudige maar prettig te bedienen synth en dat laatste aspect geldt zeker ook voor de Gforce Axxess, de naam zegt het eigenlijk al. Niettemin zijn er een aantal belangrijke verschillen, zo kan de plugin zesstemmig polyfoon of unisono gebruikt worden en dankzij de XLFO en XADSR zijn de modulatiemogelijkheden – voor vrijwel alle relevante parameters – veel en veel groter. Er zit een arpeggiator/step sequencer in, en een effectsectie met delay, reverb en distortion. Hoe afgeragd Axxess klinkt bepaal je met de Vintage-knop en met 350 presets is er geen echte noodzaak om zelf aan de knoppen te gaan draaien. Werkt als VST2, VST3, AU en AAX plugin en standalone. Ter introductie betaal je 33 Pond (excl. Btw!), de reguliere prijs is 66 Pond.

Een uitgebreide test vindt je in de aankomende Interface 261!

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken