Lance Priester over het winnen van de Mentos Grote Prijs van Nederland

Nieuwe editie komt eraan - je kan je nu inschrijven!

Merknieuws 30-11-2023 11:09

In 2023 wonnen Lance Priester en zijn band Coeur de Mentos Grote Prijs van Nederland. Het leek daarna wat stil rondom hem, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een EP die in 2024 uit zal komen. Wordt deze EP Frans-, Nederlands- of Engelstalig? Lance gaf ons de antwoorden en dat lees je in Musicmaker 498. Ben je benieuwd geworden naar zijn muziek? Of wil je de volgende winnaar van de GPvNL worden? Lees snel verder.

Dit is een extra artikel bij Musicmaker 498, januari - februari 2024. Deze editie is nu uit en je kan hem makkelijk en zonder verzendkosten bestellen via muziekmagazines.nl.

Lance Priester & Coeur zijn de regerende winnaars van de Mentos Grote Prijs van Nederland. Wil jij of wil jouw band de volgende zijn? De inschrijvingen zijn geopend, dus geef je op via deze link

In Musicmaker 498 vroegen wij Lance over zijn deelname:
Terugblikkend op de Grote Prijs. Timing is alles. Wanneer doe je de Popronde, wanneer Noorderslag. Je hebt één nummer online en – ondanks dat ik je het natuurlijk gun – lijkt de winst een beetje vroeg in je carrière te komen. Hoe zie je dat zelf?
‘Iemand vertelde me over de Grote Prijs en ik heb me ingeschreven zonder er echt over na te denken. Omdat ik hier niet ben opgegroeid, wist ik niet hoe belangrijk het was. Tijdens het proces merkte ik dat het een ding is in Nederland en ik zag welke acts gewonnen hadden. Ik doe altijd mijn best en toen ben ik er nog meer in gaan steken. Het is lastig als je wint en niet meteen muziek hebt om te promoten, dus wat dat betreft was het aan de vroege kant. Van de andere kant gaf het een stok achter te deur. Ik heb er zelf en als band enorm veel aan gehad. We hebben er veel van geleerd en die lessen zijn goud waard. We hadden veel contacten voor de Grote Prijs, maar je merkt dat die je serieuzer nemen na zo’n winst. Tijdens het proces hebben we feedback gekregen, ondersteuning van de organisatie en die winst houden we voor altijd op onze naam. We zijn nu gewoon zeer creatief bezig en er gaat meer komen als wij er klaar voor zijn.’

Als je wordt uitgekozen om mee te doen aan de GPvNL zijn daar veel voordelen aan. Zo krijg je een opname - met beeld - in de befaamde Wisseloord Stiudio's:En ten slotte was Lance met band te gast bij Q:

 Op Spotify zullen de komende tijd niuewe nummers verschijnen, dus houd hem in de gaten!

zoeken
zoeken