D'Addario NYXL: sterk als de Brooklyn Bridge

Vernieuwende elektrische gitaarsnaren blijven populair

Merknieuws 07-11-2023 11:11

D'Addario’s NYXL snaren behoren tot de best verkopende series van het merk. En dat is niet zo gek, want deze elektrische gitaarsnaren hebben zo’n beetje alles wat je als elektrische gitarist wilt: ze zijn sterk, blijven goed op stemming, voelen soepel en niet te vergeten: ze komen goed door de mix.

De NYXL snaren ontlenen hun sterkte aan een kern van ‘New York High Carbon’ staal, een legering die ook gebruikt is voor de kabels van de iconische Brooklyn Bridge in New York. Dit staal biedt extreme treksterkte en geeft zo meer vrijheid tijdens het spelen. De snaren zijn gegarandeerd bestand tegen diepe whammy-duikvluchten en bij bends van twee hele tonen zitten ze nog op slechts 75% van hun breekpuntbelasting, aldus  D'Addario.

 

De sterkte van de NYXL snaren draagt ook bij aan hun stemvastheid. Ze blijven goed op stemming als je ze er nieuwe opzet en blijven dat voor een aanzienlijke tijd, mede geholpen door D’Addario’s Fusion Twist-technologie.

Het hoogwaardige vernikkelde stalen wikkeldraad dat voor NYXL's wordt gebruikt, benadrukt het frequentiegebied tussen 1 en 3,5 kHz. Hierdoor is er meer presence en crunch en snijdt je geluid beter door de mix, live en in opnames.

 

De setjes D'Addario NYXL snaren zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, variërend van 08 tot 13, voor 6-, 7- en 8-snarige gitaren. Er zijn meerdere, verschillend samengestelde setjes met dezelfde hoogste snaar en er zijn er ook een aantal met een 9,5 als dunste snaar. En dan zijn er nog drie setjes voor pedalsteelgitaar. Alles bij elkaar 27 setjes. Genoeg om uit te kiezen dus!

Kijk voor meer informatie en een compleet overzicht op de site van D’Addario.

zoeken
zoeken