Imposante, waanzinnige expressieve synth: de Waldorf Quantum MK2

Multitouch en multimemory

Merknieuws 17-11-2023 11:11

De Waldorf Quantum was al een verbazingwekkende synth, maar bij de MK2 gooit Waldorf er nog een schepje bovenop met een prima toetsenbord en veel meer geheugen.

De 8-stemmige Waldorf Quantum heeft 3 oscillatoren per stem en beheerst maar liefst 5 synthesevormen: wavetables, klassieke analoge golfvormen, granulaire sampling, resonator filterbank en kernel-synthese. Hij kan ook zelf sampelen via de audio inputs of zijn eigen stereo out. Er zit standaard al 2 GB aan samples in.

Volgens traditioneel Waldorf-recept heeft elke stem twee mooie analoge filters, 6 lfo’s, 6 loopable envelopes en er is een stevige 40 slot mod matrix.

Het fx rack met 5 slots biedt talloze extra mogelijkheden, samen met de compressor op de output. Een sequencer mag ook niet ontbreken en die van de Quantum heeft step recording, parameter automation en pitch quantize op basis van toonladders. De Quantum MK2 kan split, layered en unisono worden bespeeld.


Speciale vermelding is er voor het heldere bedieninspaneel met het ruime touch display.

Erg mooi allemaal maar met het nieuwe 61 toetsen halfgewogen FATAR TP/8SK toetsenbord beschik je bovendien over polyfone aftertouch. Ideaal voor expressieve toetsenpartijen. En dankzij maar liefst 59GB aan flash geheugen is er plenty ruimte voor al je samples en wavetables. Zo heeft Waldorf van een imposante synth een waanzinnige expressieve machine gemaakt.

De Waldorf Quantum MK2: € 4819,- 

Distributie: Hyperactive Benelux


 

zoeken
zoeken