Yamaha Montage M - nieuwe versie van Yahama's vlaggenschip

Stevige injectie

Merknieuws 10-10-2023 09:26

We zaten er al een tijdje op te wachten; een nieuwe versie van Yamaha’s Montage vlaggenschip keyboard. En gelukkig is het veel meer dan een simpele opfrisbeurt geworden.

De Montage was sinds de introductie in en ondanks de prijs een populaire keyboardsynth in de studio en zeker op het podium.

Er zijn drie modellen in de nieuwe Montage M serie; M6 (61 toetsen) , M7 ( 76 toetsen) en M8x (88 toetsen). Behalve de AWM2 en FM-X engines van de voorganger hebben ze nu de 16-stemmige AN-X engine, bekend van de virtueel analoge A N-1x. De samplelibrary van de verbeterde AWM2 heeft bijna twee keer zoveel rom geheugen (10GB) en 3,8 flash memory voor je eigen samples. Op papier is de Montage M daarmee nu maximaal 400-stemmig! Een paradijs voor layerfreaks. Verder kunnen de faders nu als drawbar worden gebruikt en is er Leslie speakermodeling toegevoegd. Boven de faders is een tweede display voor parameternamen toegvoegd en onder het bestaande touchscreen zitten 6 draai encoders. De M’s werken ook als 6 in, 32 out audio interface en versturen/ontvangen midi via usb

De semi-weighted M6 en de M7 hebben velocity en channel aftertouch, maar de M8x scoort met een weighted action keyboard voorzien van polyfone aftertouch, nog steeds vrij zeldzaam en ideaal – samen met de nieuwe ribbon-controller - voor ultra-expressief spelen. Verder is de M8x identiuek aan de kleinere M’s.

Daarmee weet de Montage met de M zijn positie in de hoge regionen van de keyboardsynths opnieuw veilig te stellen.

M6: 3.499,- Dollar

M7: 3.999,- Dollar

M8x: 4.499,- Dollar

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken