Nieuwe serie EKO gitaren: V-NOS Aire en V-NOS Tero

De nieuwste toevoeging aan de Original serie elektrische gitaren

Merknieuws 25-09-2023 12:09

De Aire en Tero modellen in deze nieuwe serie vintage ogende gitaren zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Black, Sunburst, Daphne Blue en Olympic White.

                     De Aire V-NOS serie

                           De Tero V-NOS serie

Het Italiaanse merk heeft het oorspronkelijke model op eigen wijze herzien, door moderne kenmerken en een retro-look te combineren, met een 'Vintage New Old Stock' afwerking tegen een betaalbare prijs, erop gericht zowel beginners als ervaren gitaristen een aantrekkelijke, goed afgewerkte gitaar te bieden.

De body is gemaakt van Paulownia voor sterkte, lichtheid en resonantie. De stevige 4-schroefs hals van Amerikaans esdoorn heeft een Eko hars WPC (Wood Polymers Composites) toets met 24 frets voor de Aire en 21 frets voor de Tero, en laat je comfortabel je solo’s in het hoogste register spelen.Aire V-NOS
De Aire heeft een karakteristieke dubbele cutaway, gecombineerd met 3 pickups in een veelzijdige HSS-configuratie en de bekende Wilkinson brug/vibratoblok.

De Aire is uitgerust met 2 singlecoilpickups en een vintage Eko humbucker bij de brug. De humbucker kan worden gesplitst via de tweede toonknop met push-pushfunctie en dan als singlecoil functioneren.

De 5-positieselector verbreedt het toonbereik van het instrument, met drie posities gekoppeld aan elk van de drie pickups, voor een helder, krachtig geluid, en twee parallel geschakelde tussenposities voor diepere, zachte tonen.

Het Wilkinson vibratoblok bevat onafhankelijk van elkaar verstelbare brugzadels om de actie en octaafzuiverheid van elke snaar te finetunen, en een klassieke vibrato om karakter aan je spel toe te voegen!

 

Tero V-NOS 
De Tero heeft een enkele cutaway, kenmerkend voor de eerste elektrische gitaren, gecombineerd met 2 pickups en een string-through brug.

De Tero is uitgerust met een singlecoilpickup en een vintage Eko humbucker. De humbucker kan worden gesplitst via de tweede toonknop met push-pushfunctie en dan als singlecoil werken.

De 3-positieselector verbreedt het klankbereik van het instrument, met drie traditionele posities (hals, beide pickups parallel en brug).

De brug heeft 3 onafhankelijk instelbare zadels om de actie en octaafzuiverheid van elk paar snaren aan te passen.

Richtpijzen van de V-NOS gitaren 340 tot 380 euro, afhankelijk van de modellen en kleuren. 

Meer informatie vind je op de site van distributeur Algam Benelux

zoeken
zoeken