Yamaha FGDP-50/FGDP-30

Vingerdrummers

Merknieuws 08-09-2023 08:32

Yamaha komt met twee drumcontrollers die bedoeld zijn om met de vingers te worden bespeeld. Ze hebben er meteen een flinke set sounds ingestopt en op de 50 kun je zelfs je eigen samples drummen.

De Yamaha FGDP-50 en de kleinere FGDP-30 onderscheiden zich van veel andere drumtriggers door de 18 aanslaggevoelige pads met aftertouch in een op de anatomie van de hand gerichte lay-out.

Zo kun je met de vingers van een of twee handen een (bijna) complete drumtrack inspelen. Je bepaalt zelf welke sound aan welk pad is toegewezen, daarbij heb je de keuze uit 1200 preset sounds, deels afkomstig uit Yamaha’s DTX-serie, maar ook veel elektronische klanken.

Beide controllers hebben een ingebouwde accu en luidspreker, midi en audio via usb en een aux input.

De FGDP-50 heeft een extra usb connector voor een opslagmedium, waarop je eigen samples en frases (20 sec max) kan opslaan. Verder heeft ie een display, 8 extra rgb pads die behalve voor triggering ook fungeren als bedieningsknoppen, bijvoorbeeld voor de ingebouwde automatische begeleidingsfunctie. Je performance kun je verder op een usb stick opnemen.

De Yamaha FGDP-50 kost € 299,-, de FGDP-30 heb je al voor € 179,-.

 

 

 

zoeken
zoeken