TC Electronic introduceert voorversterkerpedalen met Ampworx Series

Vintage en Hi-Gain

Merknieuws 16-08-2023 15:14

TC Electronic heeft in twee Ampworx series zes voorversterkerpedalen geïntroduceerd: drie in de Vintage serie en drie in de Hi-Gain serie.

Elk pedaal in de Ampworx Vintage serie heeft twee kanalen met regelaars zoals we die kennen van de versterkers, zes knoppen per stuk. Het ontwerp heeft twee voetschakelaars - één voor het selecteren van het kanaal, de andere voor een extra functie. Op de Marshall-achtige JIMS 45 en op Vox gebaseerde DC30 activeert die tweede voetschakelaar een boost. Op de Combo Deluxe '65 is het een vier-seconden convolutie reverb algoritme dat gemaakt is om je het soort galm te geven dat je zou kunnen vinden op een vintage Blackface versterker.

In plaats van de klank als referentie te gebruiken, gebruikt TC een componentgebaseerde benadering voor het modelleren van deze klassieke gitaarversterkers. Het resultaat is volgens hen gedetailleerder. Michael Engel, productmanager bij TC Electronic, belooft "authentieke vintage klanken" in een compact formaat zonder poespas.

Ook de Ampworx Hi-Gain serie bestaat uit drie pedalen. De namen Dual Wreck, V550 en JIMS 800 maken hun inspiratie duidelijk, gebaseerd op de Mesa/Boogie Dual Rectifier, Peavey 5150 en Marshall JCM800. Alle drie de voorversterker modelingpedalen bieden schakelbare boost naast de twee kanalen.

Alle Ampworx pedalen zijn voorzien van realistische speakersimulaties van Celestion, usb-, DI- en hoofdtelefoonaansluiting.

Meer info: tcelectronic.com

zoeken
zoeken