UNO Synth Pro X

Meer knoppen en een dosis 303

Merknieuws 04-08-2023 09:31

IK Multimedia blijft sleutelen aan hun analoge UNO Synth. De allerlaatste versie heeft lekker veel knoppen en een speciale Bassline-functie.

De UNO Synth Pro X is er enkel in een desktopuitvoering, een toetsenversie lijkt er niet te komen. Wel heeft ie een octaaf aan membraantoetsen. Op zich is er niet zo enorm veel veranderd vergeleken met de voorganger zonder X in de naam: 3 oscillatoren met sync, RM en FM, een mooi dubbel filter, 3 envelopes, 2 lfo’s, 3 effectslots, arpeggiator, sequencer en een 16-voudige modulatiematrix. Goed vooruitstekende sounds, maar in plaats van de indirecte bediening met een knoppenmatrix en shiftsysteem heeft de X maar liefst 23 draaiknoppen en 66 druktoetsen. Het display is net zo klein als voorheen, maar wel handig voor bijvoorbeeld de modmatrix.

Echt nieuw is de Bassline modus, naast de bekende mono, en duofone speelopties.  Bassline imiteert de workflow van een TR-303. In mindere mate de sound, maar het filter gedraagt zich wel anders in deze stand. In de 64 staps sequencer zijn dan behalve de 48  noot- en controllerinstellingen dan ook accent en decay voorhanden.

Behalve stereo audio out en mono in heeft de UNO Synth Pro X 2x CV in en out, plus midi in en out (din) en 2 x usb c.

Je krijgt er een editor/librarian bij die behalve standalone ook als plugin kan worden gebruikt.

Hij kost € 605,- Binnenkort test we de synth! 

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken