Crafter introduceert de VL Pro gitaren

Binnenkort test in Gitarist!

Merknieuws 28-07-2023 08:57

Crafter introduceert een bijzondere gitaar in de hogere regionen van haar modellenreeks.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe dreadnought van Crafter is de uitbundige inlegging van de toets. ‘Tree of life’ noemt men het motief, al heeft het meer weg van een klimroos dan van een boom. Maar hoe we het ook noemen, het ziet er heel mooi uit.

En het is niet het enige opvallende kenmerk van de gitaar. Met de warme hoogglans kleur van het bovenblad wijkt deze Crafter af van de vele geelblonde dreadnoughts die we in de muziekwinkel zien. Er is een palissander armrest aangebracht en achter het klankgat zien we een microfoon op een zwanenhals zitten. Ook de met parelmoer ingelegde kop geeft de gitaar een eigen gezicht.

Het bovenblad van massief engelmann sparren heeft een Vintage Voicing behandeling ondergaan. Dit is Crafters naam voor een gepatenteerd procedé waarin het hout thermisch behandeld wordt (‘torrefied’), wat een versneld verouderingsproces in gang zet. Hierdoor krijgt het geluid een gerijpt karakter.

We hebben de gitaar momenteel op de testbank liggen en de review vind je straks in Gitarist 390, september 2023. Tipje van de sluier: 'Onderscheidende kenmerken van deze Limited Edition zijn het warme, milde geluid, de versterkingsmogelijkheden en natuurlijk de bijzondere uitstraling.' 

Check verder alles over Crafter gitaren op hun Facebook pagina.  

zoeken
zoeken