NAMM 2023 beursnieuws: Fishman AFX Minipedalen

Serieuze akoestische pedalen

Merknieuws 17-04-2023 14:25

Fishman introduceert de NAMM een reeks van vier minipedalen die speciaal zijn ontworpen voor akoestische gitaristen.

De AcoustiVerb, Broken Record Looper/Sampler, Pro EQ Mini en Pocket Blender zijn bedoeld voor versterkte akoestische gitaren en voegen het effect parallel aan het directe geluid toe, om te voorkomen dat de akoestische klank van je gitaar wordt aangetast.

Alle vier deze minipedalen zijn voorzien van true bypass-schakeling, terwijl de AFX AcoustiVerb, Broken Record Looper/Sampler en Pro EQ Mini ook de optie van gebufferde bypass hebben. Listig genoeg heeft Fishman de pedalen ook uitgerust met een "dual channel audio path", waarmee gitaristen twee onafhankelijke effectketens kunnen creëren door TRS-kabels te gebruiken en de Audio Path-schakelaar van het pedaal op Tip of Ring te zetten.

Fishman AFX Pro EQ Mini

Deze compacte voorversterker is gebaseerd op het bejubelde Fishman Platinum ontwerp, en biedt een hoge impedantie voorversterker om je akoestische pick-up signaal "optimaal te conditioneren", plus vier banden om de bas, mid, treble en brilliance aan te passen - vooral handig als je geen EQ schuifregelaars op je akoestische gitaar hebt. Tenslotte is er een Low Cut schuifregelaar - onmisbaar voor het temmen van boemerige dreadnoughts.

Fishman AFX Broken Record

Nu is een speciale looper voor akoestische gitaristen waarschijnlijk niet iets waar we zelf op waren gekomen, maar prettig is dat de Broken Record een eenvoudig ontwerp is zonder overgecompliceerde toeters en bellen. Met een Ditto-achtige enkele regelaar biedt het pedaal eindeloze overdubs met 24-bit, 44.1kHz audio-opname tot zes minuten. Klik de schakelaar om naar Sampler, en het kan een backing track afspelen die op het pedaal is geladen via Fishman's PhraseTransfer app.

Fishman AFX AcoustiVerb

De mogelijkheid om galm parallel te mengen is Fishman's USP voor deze compacte galm, die spring-, plate- en hallreverbs aan boord heeft. Verder is het allemaal vrij eenvoudig, met regelaars voor Level, Tone en Decay Time om de reverbklank in te stellen.

Fishman AFX Pocket Blender

Deze Swiss Army switcher, een verkleinde versie van Fishman's Pocket Blender, is in wezen een A/B pedaal en DI met ground lift. Je kunt het gebruiken om twee audiobronnen samen te voegen - handig als je een pick-up systeem met twee bronnen hebt. De A en B kanalen hebben instelbare niveaus, terwijl het pedaal ook kan functioneren als een Y splitter, amp switcher of 'pedal chain router'.

Meer info: fishman.com

zoeken
zoeken