NAMM 2023 beursnieuws: Lizard Queen - octave fuzz van Electro-Harmonix en JHS Pedals

Het pedaal dat altijd ontbrak

Merknieuws 12-04-2023 13:24

Electro-Harmonix heeft de Lizard Queen aangekondigd, een octave fuzz gebaseerd op een vintage EHX ontwerp van JHS Pedals' Josh Scott dat nooit heeft bestaan. Wacht, wat?

Even terug naar het begin. In februari 2022 leefde Josh Scott, samen met ontwerper Daniel Danger, zich uit op een wilde fantasie: het maken van een eigen vintage Electro-Harmonix pedaal. Daaruit ontstond de Lizard Queen octave/distortion, te zien in de video "Making A Vintage Electro-Harmonix Pedal!":

EHX eigenaar Mike Matthews was zo onder de indruk van het ontwerp, dat hij het probeerde te realiseren - ongetwijfeld aangemoedigd door talloze enthousiaste YouTube-commentaren.

Zoals veel pedaalontwerpen uit de jaren 70 heeft de Lizard Queen een vast gain-niveau voor zijn fuzz, met een mengbare Octave-regelaar voor Octavia-achtige klanken. De Balance-regelaar brengt de klank van de soepele Shadow klank naar de vuige Sun sound - deze regelaar heeft meer invloed bij hogere Octave instellingen.

Het pedaal is verkrijgbaar in twee formaten: in EHX's moderne Nano behuizing en van JHS Pedals in exclusieve big-box versie, die gelimiteerd is tot 1.000 stuks (waarvan 30 met omgekeerde kleurendruk). De JHS versie wordt geleverd met nagemaakte handleidingen en parafernalia.

De Nano versie heeft alle moderne nadelen - 9V voeding, aan/uit LED - maar de big-box heeft niets van dat alles, met alleen een interne batterij en geen LED-indicator.

Voor meer informatie over de Nano Lizard Queen kun je terecht bij Electro-Harmonix, terwijl JHS Pedals alle details heeft over de grote versie.

zoeken
zoeken