Halion 7

Nieuwe versie van Steinberg’s sampler/synth

Merknieuws 22-02-2023 08:46

Steinberg introduceert met Halion 7 diverse belangrijke toevoegingen aan hun krachtige sampleplayer/synthesizer plugin. Tegelijkertijd verschijnt ook de nieuwe gratis Halion Sonic 7 met een viertal libraries.

Van oorsprong was Halion een concurrent voor NI’s Kontakt, maar op het gebied van soundlibraries blijft Kontakt het populairst. Dat neemt niet weg dat er voor Halion ook veel uitstekende libraries zijn, maar het sterke punt van Halion zijn eigenlijk de ingebouwde processing en synthesizeropties.

Halion beheerste al VA, Wavetable en granulaire synthese en in versie 7 is daar FM-Zone bijgekomen, een fm-synth met maximaal 8 operators en een algoritme designer. Dat gaat een stuk verder dan de bekende DX7 sounds. Overigens kun je wel DX7 en TX81Z sys-exdata laden.

Ook nieuw is de Spectral Zone met een nieuw zelf-ontwikkelde timestretching-resynthese algoritme. Hiermee kun je realtime afspeelsnelheid veranderen zonder de toonhoogte te veranderen. Daarbij komen Formant Shift, Spectral Filter, Purity en Inharmonic.

Nieuw onder de bijgeleverde libraries (35Gb totaal) is tales, een open tuning gitaar met extra akoestische en synthlayers. Verder werd de wavetable synthese uitgebreid, kwamen er 10 effecten bij en is het uiterlijk onder handen genomen.

Halion kost  € 339,-. Er is ook een demoversie beschikbaar.

Tegelijkertijd is er nu Halion Sonic 7, een lite playback-only versie van Halion 7, inclusief 4 gratis libraries. Je kunt er alle Halionlibraries in laden.

Halion werkt als 64 bit vst3, au en aax plugin

Meer informatie

 

zoeken
zoeken