Thisynthdoesnotexist

AI-generated synths

Merknieuws 20-02-2023 08:58

AI is opeens overal, nu zien we opeens een hoop nieuwe synths die door AI lijken te zijn ontworpen. Er zit echter een addertje onder het gras, ze zijn afkomstig van de site Thisynthdoesnotexist en als je goed kijkt zie je dingen die niet kloppen.

Je weet gewoon niet meer wat echt is en wat niet vandaag de dag en dat heeft al te vaak met AI te maken. Je moet je zelfs afvragen of dit artikeltje wel door een mens geschreven is …

Synthesizers blijven natuurlijk ook niet gevrijwaard van AI-fraude. Op de site thissynthdoesnotexist.com zie je daar diverse fraaie voorbeelden van. Dat loopt van realistisch uitziende apparaten tot waanzinnige fantasmagoras, die je als kuntsobject zo in je smaakvol ingerichte lounge of industriële man cave kunt neerzetten. Maar kijk eens goed naar deze smaakvolle fifties-style synth; er is van alles mis met de toetsen. Ze zitten vast aan elkaar of aan de behuizing, niet echt speelbaar.

Maker van de site Jonas Richner geeft toe dat deze synths niet bestaan, maar wel claimt dat ie voor 5 dollar een song maakt met sounds uit de synth in kwestie inclusief Ableton Live project. Verder wijzen allerlei mensen erop dat deze plaatjes ‘geleend’ zijn van Ai generator websites en meneer Richner dus een soort oplichter is. Kortom, ook mensen moet je soms met een gezonde dosis wantrouwen tegemoet treden!

Dan is Fake Synthesizers een stuk authentieker voorzover daarvan sprake kan zijn in de wereld van AI. De synths die je daar ziet zijn gegarandeerd fake en prachtig ingebed in schurende industriële settings.

Behalve dat het prachtig of bizar uitziende synths zijn, is het zeker niet verkeerd als de menselijke ontwerpers wat inspiratie putten uit dit soort ontwerpen.

Meer informatie

zoeken
zoeken